Dag 11 Rockin ‘R Ranch

Wat een heerlijke nacht op Rockin ‘R Ranch. We waren zo vreselijk moe. Om 8.00 uur moesten we ontbijten in de ontbijtzaal. We zouden dan meteen ook het activiteitenbord kunnen bestuderen om te zien wat we die dag moesten gaan doen. Sepp, Loek en Mette waren bijna niet wakker te krijgen. Finn was even vroeg wakker als altijd.
In de ontbijtzaal schrokken we ons een hoedje: wat een druk schema hadden wij vandaag!
Dit was ons schema:

  • 09.00 uur Trail Ride (paardrijden dus, een buitenrit)
  • 11.00 uur Arena (paardrijles met rodeo onderdelen)
  • 12.00 uur Archery (boogschieten)
  • 13.00 uur Lunch
  • 14.00 uur Hiking (wandelen)
  • 16.00 uur Tubing (met een band de rivier af)
  • 18.00 uur Petting Barn (dieren voeren)
  • 18.30 uur Dinner
  • 21.00 uur Campfire

Het schema
Het schema

Na een ontbijt met roerei, pancakes, bacon en cereals waren we er klaar voor. Allemaal een lange broek aan en paardrijden maar! Niet iedereen had er evenveel zin in maar het bleek fantastisch! Daar waren we het allemaal over eens.
Daar gingen we dan allemaal op een rijtje. Sydney leidde ons voorop met haar paard en Ando reed achter en naast ons om te helpen en te begeleiden. Finn reed voorop met paard Maria. Daarna kwam Loek met Phantom. Alex zat op Storm, Sepp op Ranger, ik op Ringo, Willemijn op Chayenne en Mette sloot de rij af op Apache.
Alex en Storm zijn er klaar voor!
Alex en Storm zijn er klaar voor!

Onderweg
Onderweg, Alex net achter een struik

De Trail Ride
De Trail Ride

thumb_IMG_0007_1024
Prachtige vergezichten onderweg in Antimony – Utah

thumb_IMG_0008_1024
We reden door een schitterend landschap, zo’n anderhalf uur. Over bergen, smalle paadjes met stenen, dwars door diepe en ondiepe watertjes!
Een schuurtje onderweg
Een schuurtje onderweg

Het was geweldig. Iedereen genoot. Het weer was ook geweldig. Heerlijk zonnig en niet te heet.
Bijna weer terug op de farm
Bijna weer terug op de farm

Eenmaal terug hadden we echt het gevoel: deze dag kan nu al niet meer stuk!
Meteen door naar het volgende onderdeel: western rijles in de arena. We hadden 4 paarden tot onze beschikking dus we moesten wat afwisselen. Dat was ook nodig want Willemijn en ik moesten alles wel vertalen voor de kinderen. De wachtenden kregen les in lasso werpen.
Willemijn maakte veel foto's!
Willemijn maakte veel foto’s!

Cowboy!
Cowboy!

2016-08-04 11.56.33
Kijk ook naar de achtergrond!
Kijk ook naar de achtergrond!

Staat toch hartstikke leuk zo?!
Staat toch hartstikke leuk zo?!

Nog niet verleerd
Nog niet verleerd

Ja bijna raak!
Ja bijna raak!

Hebbes!
Hebbes!

Les lasso werpen
Les lasso werpen

"Deze doet het niet!"
“Deze doet het niet!”

De ruiters
De ruiters

Willemijn klaar voor de les in de Arena
Willemijn klaar voor de les in de Arena

Op de trap bij de kamers
Op de trap bij de kamers

Sepp had een paard dat er geen zin in had. Daar werd hij ongelooflijk gefrustreerd van en een beetje gebrek aan slaap hielp natuurlijk ook niet echt. Hij was er snel klaar mee. Geheel tegen mijn verwachting in klom Alex geheel vrijwillig nog wel een tweede keer op het paard. Hij vond het zelfs leuk. Loek nam het paard van Sepp over en kwam ook tot de conclusie: “Mama, deze doet het niet!”. De begeleiders waren het met Sepp en Loek eens en namen het paard apart om haar een lesje te leren. Loek kreeg een ander paard maar dat vloog er met Loek op zijn rug in een drafje vandoor. Dus eerst had Loek een paard dat het niet deed en toen eentje die het iets te goed deed. Toen waren we allemaal wel een beetje klaar met de paarden.
Direct daarna stond het boogschieten op het programma. Loek en Finn leefden zich volledig uit. Ook Mette bleek behoorlijk getalenteerd. Sepp werd steeds bleker en had er niet zo veel zin meer in. Hij was zo ontzettend moe. Na een kort overleg besloten we dat we de hike van 14.00 uur gingen overslaan. Van de lunch knpaten we allemaal wel weer wat op (heerlijke pasta met diverse soorten saus, rauwkost naar keuze en een lekker chocokoek als toetjes). Toch wilden allemaal even slapen, behalve Loek en Finn. Zij gingen in de zaal beneden tafeltennissen en met de LEGO spelen. Alex, Willemijn, Mette, Sepp en ik hebben ruim anderhalf uur als een blok geslapen.
Mette had er aanleg voor!
Mette had er aanleg voor!

Finn kon er geen genoeg van krijgen
Finn kon er geen genoeg van krijgen

Om half 4 waren we klaar voor Tubing. Maar het was inmiddels heel slecht weer geworden. De regen kwam met bakken uit de hemel. Willemijn overlegde met de receptie en daar zeiden ze: je kunt gaan tuben, nat word je toch wel. De keuze is aan jullie. Dus wij dachten: we gaan!
We volgen de begeleiders maar onderweg begon het harder te onweren en reden we over een weg die al compleet overstroomd was. De rivier was dus buiten de oevers getreden. De begeleiders gingen voor de vorm nog even naar de rivier kijken maar besloten heel terecht: dit is niet veilig. Jammer dus, helaas dan maar niet. Weer terug naar de ranch. Daar hebben we getafeltennist en ik heb wat aan de blog gewerkt totdat we dieren gingen voeren.
Dat stelde niet bepaald veel voor eigenlijk. Waarschijnlijk voor kinderen die nooit in aanraking komen met dieren is het wel erg leuk. Het diner bestond uit overheerlijk gehaktballen met rijst en groente. Als toetje ‘pineappele pie”. De kinderen vonden niet alles even lekker maar de gehaktballen en de pie waren wel favoriet.
Na het eten douchen en naar bed. Het bleef immers regenen, de kinderen waren moe en de jassen lagen nog in Las Vegas. Dus een beetje kou lijden daar hadden we geen zin in.
Morgen verlaten we de ranch weer en gaan we via Bryce Canyon door naar Lake Powell.