Dag 13 Page, Horsehoe Bend en door naar Flagstaff

We verbleven in Page, grenzend aan Lake Powell dus het leek voor de hand liggend om naar het meer te gaan. Maar ook de Antelope Canyon lag heel dichtbij en zou schitterend moeten zijn. Maar je kunt de Antelope Canyon alleen onder begeleiding van een gids bezoeken en daar moet je flink voor betalen. Minimaal $28 per volwassene. De goedkoopste tours waren allemaal volgeboekt en alleen de bureaus die nog lastminute boekingen deden hadden nog plaats voor ons à $60,- per persoon. Dus we dachten al snel: laat maar!
Het alternatieve plan was lekker ontbijten in het hotel, het allereerste hotel waar het ontbijt inclusief was, en dan naar het nabijgelegen Horsheshoe Bend. Een stevige wandeling naar een rots in het meer in de vorm van een hoefijzer.
Het ontbijt werd met enorm enthousiasme verslonden door de jongens. De worstjes bleken nog lekkerder dan in Las Vegas en de lekkere yoghurtjes gingen er bij Loek ook wel in. Mette at een bak Fruit Loops en nam ook nog maar die van Sepp erbij want die vond ze niet zo heel lekker. Uitchecken maar weer en op naar Horseshoe Bend.
Daar arriveerden we gelukkig vroeg want het was al vreselijk heet. Een warme wandeling stond ons te wachten en geloof maar niet dat dat met veel enthousiasme ontvangen werd. Maar eenmaal met de Horseshoe Bend in het vizier steeg het enthousiasme met sprongen, en de temperatuur helaas ook. Sepp vond het zo mooi “ik val bijna flauw!”.

2016-08-06 19.11.56
Wandeling naar Horseshoe Bend

Helemaal geen hekjes te zien, dus niet te dichtbij de rand komen was wel belangrijk. Maar wat was dit schitterend. Iedereen begon aan de klim maar ik haakte op een bepaald moment toch af. Ik nam de foto’s wel van een afstandje.
Schaduw!
Schaduw!

Loek bleef in de schaduw
Loek bleef in de schaduw

Mette
Stoere meid!

Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

En nu Horseshoe Bend met de andere camera
En nu Horseshoe Bend met de andere camera

Prachtige foto van Sepp
Prachtige foto van Sepp

Ik help Loek en Finn weer veilig terug
Ik help Loek en Finn weer veilig terug

Toen weer terug. We waren allemaal drijfnat van het zweet. Allemaal hadden we onderweg al onze dopper met een halve liter water opgedronken en bij de auto vulden we die meteen weer. Het leek ons wel slim om even naar de Walmart te gaan (airco, toilet, gallons met koud water). Alex trok meteen ook maar even een schoon shirt aan.
We vervolgden onze weg naar Flagstaff. Onderweg een lunchpauze bij Cameron Post Trading waar we Native American Art konden bewonderen en souvenirs en kaartjes konden shoppen. Een lekkere lunch in de schaduw gegeten en toe waren we klaar voor ons laatste stukje naar Flagstaff.
Lunchtime!
We logeren nu twee nachten in het Little America Hotel. Wat schitterend! Ik denk het mooiste hotel tot nu toe. Hoewel de kinderen het Luxor nog op nummer 1 hebben staan natuurlijk. De kamers zijn heerlijk ruim, de ligging van het hotel aan de snelweg maar toch in een heel bosrijke omgeving en met een heerlijk zwembad. Hier houden we het wel 2 nachten vol!
Klaar voor een bommetje
Klaar voor een bommetje

We waren er al om 15.00 uur dus dat betekende: zwemmen! Naast een lekker zwembad is er ook een superwarm bubbelbad. Dat was geweldig.
De keuze voor het avondeten was gevallen op een Indiaas restaurant wat volgens TripAdvisor heel goed moest zijn. Maar eerst wilden we was wegbrengen naar de wasserette. Een stortbui in Zion NP, paardrijden, zweten bij Horseshoe Bend….het leverde weer een stapel was op. De Tom Tom (dankje Sake, de kaarten doen het top!) ingesteld op de wasserette en tadaaaa: we lachten ons gek want de wasserette was naast het restaurant!
Vervolgens meer dan geweldig gegeten! Mette was geschokt; geen friet! Maar wat waren de kinderen blij verrast over alle geweldige smaken. Mette, Loek en Finn smulden van de Shrimp Korma (garnalen) en Sepp en Finn roofden onze Tandoori Mixed Grill leeg. Dus we hebben meteen maar een portie extra shrimps besteld.
Heerlijk Indisch eten!
Morgen is de laatste avond dat we samen zijn met Willemijn. Heel lief zei Sepp dan ook dat Willemijn mocht kiezen waar we morgen gingen eten. Willemijn koos voor Delhi restaurant en daar waren heel blij mee!
Grand Canyon staat voor morgen op het programma. We willen vroeg vertrekken want we moeten nog meer dan een uur rijden en het is zondag dus vast extra druk!