Dag 16 Naar San Diego

Wat vonden wij Blythe een niet leuk, verschrikkelijk hete en depressieve plaats. Het hotel was ook niet om over naar huis te schrijven, hoewel het zwembad dus wel erg leuk was. Daarom: inpakken en wegwezen en wel zo snel mogelijk!
Om 7.00 uur zaten we in de auto. Met supergezond (ahum) een bak donuts op schoot die door de auto werden doorgegeven en 2 koppen koffie, een tros bananen en flessen water. Prima ontbijtje voor een lange rit. We moesten nog 3,5 uur rijden. Een beetje het gas d’r op dacht Alex. Ja, en dan kun je de pech hebben aangehouden te worden door Highway Patrol!
Een tegemoetkomende auto zette plots de zwaailichten aan, draaide om en achtervolgde ons. Ja hoor, Highway patrol! We stopten en een strenge meneer verzocht Alex zijn rijbewijs, autopapieren en ID-bewijs te laten zien. Oei! Wij een beetje vriendelijk lachen en een beetje de onnozele Nederlander uithangen. Of meneer wel wist dat hij 81 mph (mile per hour) reed waar 65 was toegestaan. Eh nou nee, meneer Krist was de onschuld zelve. Heel erg sorry meneer. Nou, voortaan moest meneer Krist zich beter aan de snelheid houden en deze keer kreeg hij nog geen boete. Wel werden even zijn gegevens genoteerd. Grote opluchting natuurlijk. Alle kinderen kregen nog een sticker: Junior Agent Highway Patrol California. Leuk voor in de reisboekjes!

"Was there a reason you were driving so fast?"
“Was there a reason you were driving so fast?”

Mette maakte heel stiekem nog even een foto vanaf de achterbank. Maar reken maar dat ze het allemaal wel heel spannend vonden!
Opgelucht vervolgden we onze weg en Alex zette de cruise control op de maximale snelheid.
Dwars door het woestijnlandschap
Dwars door het woestijnlandschap

De reis ging verder heel voorspoedig en we waren al om 11.15 uur in ons hotel. Gelukkig was 1 van de 2 kamers al klaar dus we konden ons omkleden om te gaan zwemmen. Eerst nog even lunchen. Het zijn hier wel afzetters van de bovenste plank. Het hotel is super de luxe, echt een resort. Ben je nieuwsgierig, dan is dit de site van het Hilton San Diego Spa Resort. Voor het parkeren moeten we $36,- per nacht betalen en voor een super simpele lunch van 4 kidsboxen en 2 sandwiches met allemaal 1 drankje waren we $130,- kwijt. Dat NOOIT maar dan ook NOOIT meer! We geven geen cent meer uit in dit hotel. Dus toen we gingen zwemmen namen we lekker een flesje water mee ook al mocht de niet 😉
thumb_IMG_0334_1024
In de pool bij het Hilton

thumb_IMG_0337_1024
Mooi zwembad

Vandaag dus genieten van het heerlijke aangename weer hier. Super! Lekker zonnig maar niet zo vreselijk heet. Zo’n 22 graden. Rond half 4 vonden we het toch wel eens tijd om wat meer van San Diego te zien. Met moeite kregen we de kinderen losgeweekt uit het zwembad. Op naar Gaslamp Quarter, een leuke wij hier in de stad. We winkelden ook nog een beetje in Horton Plaza. In Horton Plaza waren leuke eenvoudige tentjes waar je wat kon eten. Gezien het feit dat ons dagbudget er met de lunch al doorheen was gejaagd was dit wel even lekker. De jongens allemaal 2 stukken pizza en Mette een panini. Alex en ik hadden geweldig lekker verse noodles, kip en groente bij een tent met de naam Panda Express.
Pizza!
Pizza!

thumb_IMG_0346_1024
Allemaal een fortune cookie openen

"Van Willemijn mogen we niet te dicht bij de rand komen!"
“Van Willemijn mogen we niet te dicht bij de rand komen!”

'Ah please mag het....mag het please ah.....?"
‘Ah please mag het….mag het please ah…..?”

Het werd al wat laat maar we wilden zo graag nog even naar de kust. Ons hotel is namelijk gelegen aan Mission Bay, niet direct aan de Pacific Ocean maar aan een baai dus. Ik was zelf wel benieuwd naar Hotel del Coronado, een oud en heel luxe hotel in koloniale stijl. Dus wij pakten de auto en reden nog even over de Baybridge naar het schiereiland Coronado. Het was al donker en we hadden een prachtig zicht op de skyline van San Diego.
thumb_IMG_0352_1024
Hotel del Coronado

thumb_IMG_0354_1024
Hier lieten we het wijntje toch maar voor wat het was

In het donker maakten we een korte wandeling langs het strand. De kinderen waren door het dolle heen. Alsof ze nog nooit een strand hadden gezien. Daar stonden ze dan, ’s avonds om 20 uur aan de andere kant van de wereld met hun blote voeten in de Pacific Ocean. Mooi! Alex en ik wilden nog wel even een wijntje drinken bij Hotel el Coronado maar door schade en schande wijzer geworden wierpen we eerst een blik op de prijslijst en bedachten we dat het ons toch niet zou smaken voor $16 per glas.
Daarna met vieze voeten en zand tot in de haren naar het hotel. Allemaal lekker douchen en slapen in onze megabedden. Morgen naar SeaWorld!