Dag 21 Hollywood en Santa Monica Beach

Heerlijk geslapen weer vannacht. We zijn heel enthousiast over de hotelbedden hier in Amerika. We hebben overal echt op super fijne matrassen geslapen.
Vanmorgen konden we gebruik maken van een gratis ontbijt in het hotel. Op dit moment verblijft er o.a. een groep van 25 Nederlanders in het hotel en toevallig hadden zij ook net besloten op hetzelfde moment te gaan ontbijten als wij. Dat was minder fijn. We konden niet samen aan een tafeltje zitten. Het ontbijt was gratis en helaas zag je dat er wel een beetje aan af. Alles met plastic bestek en plastic bordjes….maar ja, je kon ruim voldoende eten.
Nu we in Los Angeles zijn wilden we natuurlijk ook het beroemde Hollywood Sign zien. We besloten te gaan kijken vanaf Griffith Observatory, het Griffith-observatorium is een sterrenwacht op de berg Hollywood in Griffith Park. Daar aangekomen bleken we niet de enigen die op dat idee waren gekomen. Een toeristen hotspot. We parkeerden daarom wat verder weg en liepen de berg op. Een beetje “hiken” zijn we inmiddels wel gewend. Eenmaal boven aangekomen hadden we een goed zicht op het Hollywood teken. Ook Los Angeles kon je goed overzien. Er hing wel een waas over de stad. Ik heb er geen verstand van maar het leek wel smog. Ook wel logisch want het verkeer in en rondom L.A. is volkomen verschrikkelijk. Zo vreselijk druk en zelfs op vijfbaanswegen sta je op zondagmorgen, -middag en -avond gewoon dik in de file!

Hollywood Sign
Hollywood Sign

Met de boys
Met de boys

Op het balkon bij het observatorium
Op het balkon bij het observatorium

2016-08-14 21.22.15
Observatorium vanaf de parking gezien

Filmkus
Filmkus

Schermafbeelding 2016-08-14 om 22.23.14
Smoggy L.A.

Heel warm maar ik ben er!
Heel warm maar ik ben er!

Nadat we uitgebreid het Hollywood Sign hadden kunnen vastleggen was het tijd om naar de Hollywood Boulevard te gaan met de beroemde Walk of Fame. Nu is die Walk of Fame inmiddels bijna 6 kilometer lang dus hebben we ons even gefocust op het deel waar de ster van Michael Jackson moest liggen. Alex is en blijft nu eenmaal een grote fan. Jaren geleden heeft hij de ster al eens gezien maar de hand- en voetafdrukken niet, dus die moesten we nu even gaan zoeken.
De kinderen zagen de ene beroemdheid of curiositeit na de ander. Een Transfomer, een beeld van Shrek, een slang waarmee je op de foto mocht (tegen betaling natuurlijk), Elsa van Frozen, Minions, Micheal Jackson in allerlei gedaantes, Johnny Depp lookalikes en nog veel meer.
We zagen allemaal bekende namen en we vonden voor het Chinese Theatre, waar vroeger de Oscars werden uitgereikt, ook de hand- en voetafdrukken van MJ. Kon Alex toch nog een beetje in de voetsporen  van MJ kruipen.
Vanaf de shopping mall op Hollywood Boulevard het sign op de achtergrond
Vanaf de shopping mall op Hollywood Boulevard het sign op de achtergrond

Hollywood & Mc Donalds, heel Amerikaans beeld
Hollywood & Mc Donalds, heel Amerikaans beeld

Alex in MJ zijn voetafdruk
Alex in MJ zijn voetafdruk

Finn deelt niet de interesse van zijn vader
Finn deelt niet de interesse van zijn vader

Op de foto met Shrek
Op de foto met Shrek

Finn en Sepp samen met de slang (Loek durfde niet)
Finn en Sepp samen met de slang (Loek durfde niet)

Die durft!
Die durft!

Even shoppen
Even shoppen

Op de foto met de Transformer
Op de foto met de Transformer

Wat een enorme drukte op Hollywood Boulevard. Na ruim een uur (of was het langer, ik weet het al niet meer) gingen we weer weg. Op naar Santa Monica Beach. Wat een verademing. Een prachtig strand, golven en zon. Hier hielden we het uren vol.
Mette in de houdgreep
Mette in de houdgreep

De Santa Monica Pier
De Santa Monica Pier

Kunstwerk van Loek en Mette
Kunstwerk van Loek en Mette

Loek vond het top!
Loek vond het top!

Spelen in de golven
Spelen in de golven

Beach boy
Beach boy

"Mama kom het is leuk!"
“Mama kom het is leuk!”

Tegen 19 uur vertrokken we weer en wat kun je dan balen van dat gruwelijke verkeer. Ons hotel zou normaal wel in 20 minuten te bereiken zijn maar er is geen doorkomen aan in die stad. De kinderen waren ook wel moe van al het zwemmen en spelen in de golven en op het strand. Daarom voor de allereerste keer van deze vakantie maar naar een Drive-Thru van Burger King. Vervolgens op de hotelkamer lekker alles opgegeten en de kinderen mochten daarna nog even een duik in het zwembad nemen om al het zand af te spoelen. Een beetje lui misschien maar alle 4 de kids nog onder de douche, daar hadden we even niet zo’n zin in.
Morgen onze laatste volle dag in de USA. De tijd is omgevlogen. We hebben eigenlijk nog helemaal geen zin om naar huis te gaan!