Dag 7 Mammoth Lakes en door naar Death Valley

Deze blog wordt geschreven in de woestijn van Death Valley. Gruwelijk heet hier. Het internet is om te huilen. Ook zeker sloom van dit weer. Ik weet dus niet of het gaat lukken om de blog helemaal af te ronden inclusief foto’s maar dan volgt de rest morgen wel.
Zoals gisteren al gemeld verbleven we in een schitterend resort, Juniper Springs Lodge in Mammoth Lakes. De kinderen vonden het er prachtig en wij ook. Daarom hadden we afgesproken dat ze meteen na het ontbijt mochten gaan zwemmen. Dat was al om 08.00 uur. Ze hadden het zwembad voor zichzelf. Bleek later dat het zwembad eigenlijk pas om 10.00 uur openging….
Toen de kinderen in het zwembad lagen hebben we even een ‘plan de campagne’ gemaakt. Death Valley is eigenlijk gruwelijk heet in juli. Niet te doen. Maar ja, we waren (en zijn) er wel razend nieuwsgierig naar. Omdat de kinderen niet bepaald warm lopen voor “landschappen bekijken” moesten we even goed nadenken over hoe we deze dag gingen indelen. Het was ook nog eens 4 uur rijden naar Furnace Creek waar wij nu verblijven.
Het plan was als volgt. Na het zwemmen uitchecken en rijden naar Lake Mary om daar te kijken of we een bootje konden huren. Daarna een picknick en een beetje zwemmen bij het nabijgelegen Horseshoe Lake. Daarna door naar Bishop voor wat boodschappen. Dat was een uur rijden. Dan door naar Lone Pine, de laatste grotere plaats voordat we de Valley in zouden rijden. Dan zouden we volgens planning rond zonsondergang, rond 20 uur, door Death Valley rijden. Volgens de reisgidsen is de zonsondergang prachtig in de Valley, het is stukken minder druk en een heel klein beetje minder heet. Zo hadden we de dag mooi in overzichtelijke stukjes opgeknipt voor de kinderen (en onszelf).
Aangekomen bij Lake Mary hadden we geluk. Het was er druk maar toevallig konden we per direct een motorbootje huren. Heerlijk een stukje varen op het meer. Allemaal even schipper spelen. Leuk!

Finn maakte deze foto
Finn maakte deze foto

Finn genoot
Finn genoot

Sepp vond het cool
Sepp vond het cool

Mette aan het roer
Mette aan het roer

Loek vond het best eng
Loek vond het best eng

Lekker zonnen
Lekker zonnen

Daarna de picknick. Horseshoe Lake was prachtig maar het water heel erg fris.
Picknick aan Horseshoe Lake
Picknick aan Horseshoe Lake

Horseshoe Lake
Horseshoe Lake

Daarna door naar Bishop voor de boodschappen. De koelbox weer volgeladen voor het ontbijt van morgen. Onderweg genieten van het landschap.
Onderweg naar Death Valley
In Lone Pine een stop gemaakt voor het avondeten. Het was al weer 17.15 uur. Via TripAdvisor lazen we over Merry Go Round. Een afzichtelijk klein tentje waar we ons hele leven never nooit zouden zijn binnengestapt, ware het niet dat de recensies zo lovend waren. Wat hebben we hier lekker gegeten. Authentiek Chinees eten. De kinderen hebben gesmuld! De rijst bevatte iets te veel groente naar hun smaak maar de kip (alle 3 de jongens). de garnalen (Mette) en de extra porties “ribs” (Sepp), ging er wel in. Alex en ik kozen een uitgebreid “van alles wat” menu. Superlekker. De kinderen hebben er ook nog stukjes kip, cashewnootjes en broccoli van meegegeten.
Toen naar Death Valley. Wat een ongelooflijk mooi en indrukwekkend landschap. En de zonsondergang was geweldig!
Een Belgisch stel stopte toevallig ook net even en maakte deze foto.
Een Belgisch stel stopte toevallig ook net even en maakte deze foto.

Wat een landschap
Wat een landschap

Zonsondergang
Zonsondergang

Zonsondergang in Death Valley
Zonsondergang in Death Valley

Het was al donker, dat maakte de Mosquito Dunes best mysterieus
Het was al donker, dat maakte de Mosquito Dunes best mysterieus

Om 20.30 uur waren we in Furnace Creek Ranch Resort. Wat een afschuwelijke hitte! Het was nog ruim 45 graden. We doken allemaal snel nog even het zwembad in voor een klein beetje verkoeling. Daarna lekker het bed in. Gelukkig hebben we airco.
Morgen nog een paar “hotspots” in Death Valley bekijken en dan door naar Las Vegas waar Willemijn zich bij ons zal voegen!