Dag 9 Las Vegas

Vannacht heerlijk geslapen in het Luxor hotel. Zo’n megagroot hotel maar zo heerlijk rustig op de gangen en de kamers!
De dag gestart met een “all you can eat” ontbijtbuffet. Nog nooit zoiets gezien! Ik denk zonder te overdrijven wel meer dan 100 verschillende gerechten te hebben gezien. Van zoete gebakjes tot salades, van brood tot eieren op wel 20 manieren bereid, fruit, zuivel, salades, gebakken aardappelen, worstjes, spek enzovoort! De kinderen wisten van gekkigheid ook niet meer wat ze moesten kiezen. De instructie luidde: “neem nou niet te veel, je kunt beter 2 of 3 keer opnieuw gaan opscheppen”. Dat was tegen dovemans oren gezegd natuurlijk. Sepp laadde in een onbewaakt ogenblik 15 worstjes op zijn bord, 10 stukken bacon en een enorme schep roerei. Bij worstje 9 was het toch wel welletjes….
Na het overvloedige ontbijt (quote Alex: “stapelen jongens, we gaan straks veel wandelen!”) gingen we op pad. We wilden starten bij de Stratosphere Tower aan het begin van The Strip. Maar een wandeling van meer dan 6 mile (meer dan 10 kilometer) met ruim 40 graden dat was niet te doen. Zelfs niet na zo’n ontbijt. Dus wij dachten: we nemen de trolley. Maar met $8,- p.p. bleek de taxi (we hadden er 2 nodig) een goedkoper alternatief.
Bij de tower aangekomen gingen we met een razendsnelle lift naar boven en genoten van het uitzicht.

Helikopters vliegen af en aan boven Vegas
Helikopters vliegen af en aan boven Vegas

Op de Stratosphere Tower
Op de Stratosphere Tower

Willemijn en Mette helemaal bovenop de toren
Willemijn en Mette helemaal bovenop de toren

De Big Shot hebben we lekker overgeslagen
De Big Shot hebben we lekker overgeslagen

Uitzicht over Vegas
Uitzicht over Vegas

De Stratospehere Tower
De Stratospehere Tower

Gekke hoeden passen
Gekke hoeden passen

Na de Stratosphere gingen we lopend naar hotel Circus Circus. Een wandeling van ongeveer 10 minuten maar in de brandende zon een beproeving. De kinderen klaagden steen en been. In Circus Circus aankomen bleek de show net voorbij en wilden we eigenlijk wel verder.
Gokje wagen in Circus Circus
Gokje wagen in Circus Circus

De clowns in Circus Circus
De clowns in Circus Circus

Maar echt niet meer zo’n eind lopen in de brandende zon. Willemijn kwam opeens met het idee: we kunnen ook Uberen! Dus voor de niet ingewijden onder ons: Uber is een soort particuliere taxiservice die wekt via een app op je telefoon. Goedkopen dan een taxi. Willemijn zocht een 7 persoons Uber taxi en binnen 7 minuten stond de Uber taxi voor ons klaar en bracht ons naar Ceasars Palace, het grootste hotel van Las Vegas.
Wat een kunst en kitsch en pracht en praal. Allerlei replica van diverse beelden, de Trevi fontein, het Colloseum, de Spaanse trappen, je vindt het er allemaal. Het immense aquarium was prachtig en het was 14 uur in de middag en Neptunus himself gaf nog even een showtje weg.
Julius Ceasar nadoen
Julius Ceasar nadoen

Met die man met de blote piemel wilde Finn op de foto! (Bacchus)
Met die man met de blote piemel wilde Finn op de foto! (Bacchus)

Foto genomen om 14 uur! Alsof je 's avonds in een Italiaans straatje loopt!
Foto genomen om 14 uur! Alsof je ’s avonds in een Italiaans straatje loopt!

Neptunus show met vuur
Neptunus show met vuur

De mooie nep luchten
De mooie nep luchten

Toen liepen we vanuit Ceasars Palace door naar de fonteinen van Bellagio hotel. Helaas nog een stukje buiten in de brandende zon dus dat leverde weer een hoop geklaag op. Maar eenmaal bij de fonteinen stonden we in de schaduw en genoten we van de show. En hup: een paar minuten later stond de volgende Uber chauffeur voor ons neus en zo waren we tegen 16 uur weer terug in het Luxor. Snel even een hapje eten. We hadden sinds het enorme ontbijt niets meer gegeten namelijk! In totaal hebben we meer dan 5 mile gelopen! (1 mile = 1,6 kilometer, Willemijn had een stappenteller op haar telefoon).
Uitzicht op de Eiffel toren vanaf Bellagio hotel
Uitzicht op de Eiffel toren vanaf Bellagio hotel

De fonteinen
De fonteinen

Alex ging vervolgens zwemmen met de kinderen en Willemijn en ik pakten de auto en gingen op zoek naar een wasserette die de 23 pound vieze was (ruim 10 kilo) voor ons kon wegwerken. 20 minuten buiten het centrum van Vegas was Flamingo Fluff ’n Fold zo snel en professioneel om binnen een paar uur tijd alles weer schoon en gestreken af te leveren in het Luxor. Wauw, wat heerlijk!
Willemijn en ik voegden ons ook nog even bij de rest in het zwembad en daarna snel weer naar de kamer om om te kleden voor de avondshow.
Las Vegas is natuurlijk een en al show en entertainment en een show bezoeken in Las Vegas is voor velen een must. Maar met een gezin van 6 en met Willemijn erbij 7 is dat een vrijwel onbetaalbaar plan. Willemijn haar vriend wilde ons echter heel graag kaartjes cadeau doen, ook al was hij er zelf niet bij. Wat een ongelooflijk mooi cadeau. Zo geweldig! Willemijn regelde 7 tickets voor een scherpe prijs en zo zagen wij vanavond The Blue Man Group in actie!
Klaar voor de show
Klaar voor de show

Fluoriscerende papiertjes werden uitgedeeld
Fluoriscerende papiertjes werden uitgedeeld

Selfie Willemijn en Alex
Selfie Willemijn en Alex

Allemaal papier en confetti in de zaal!
Allemaal papier en confetti in de zaal!

Met 1 van de Blue Man op de foto!
Met 1 van de Blue Man op de foto!


Wat een visueel en muzikaal spektakel! De kinderen waren ontzettend onder de indruk. We hebben er allemaal enorm van genoten. Heel uniek en bijzonder om mee te maken. Dit blijft ons nog lang bij!
Wat een drukke en volle dag. Heerlijk om Las Vegas te bezoeken maar ik denk eerlijk gezegd dat het ook heerlijk is om de stad morgen weer te verlaten!
Morgen via Zion National Park helemaal door naar Rockin ‘R Ranch in Utah om van het ranch leven te proeven. Wat een contrast zal dat zijn met Vegas!