Dag 5 – aankomst Bed and breakfast en met spoed de Mont Ventoux

Dag 5 – Maandag 7 augustus

Vandaag door naar onze B&B. Lekker ontbijtje in het hotel en om 8.30 uur zaten we al weer in de auto. Nog maar 4 uur…dachten we! Maar jawel: de route du soleil was heel zonnig maar ook vol files! Getver! Dus ja hoor….het liep allemaal weer behoorlijk uit en toen kwam er ook nog een whatsappje van Bauke: morgen wordt het noodweer op de Mont Ventoux! Spontaan veranderde Alex zijn gezicht ook in een soort donderwolk. Wederom tijd voor een noodplan! Alex en Bauke waren er wel snel uit: de beklimming van de Mont Ventoux moest vandaag gebeuren! Dat betekende zo snel mogelijk naar de B&B, de spullen uitladen en dooooooor. Om half 4 zouden de broers elkaar treffen in Bedoin om samen de Mont Ventoux te gaan beklimmen.
Maar goed, het leek ons niet verstandig om alle kids ook weer meteen in te laden en door te racen. Daarom ging alleen Mette mee en bleef Trudy met de boys bij de B&B. Eerst lekker een spelletje skip-bo en daarna de hele middag zwemmen. We bleven ook bij de B&B eten. Lekker en goed gegeten! De kids kregen patat en kipnuggets dus die waren helemaal blij. Daarna nog wat badmintonnen en een poging tot voetballen gedaan maar er was niet echt een fijn veldje dus dat werd ‘m niet. Een beetje ontspannen en weer op de ipad is ook wel even lekker.
In de tussentijd in Bedoin, startpunt van de Mont Ventoux….Hopelijk hebben we nu alle pech van de vakantie wel gehad in deze eerste week want zodra Alex aan de beklimming wilde beginnen bleek zijn versnelling kapot. Dus eerst naar de fietsenmaker. Pas om 17 uur konden Bauke en Alex aan de klim beginnen. Maar ja, door alle drukte en hectiek had Alex nog niet gegeten en na een kilometer of 8 moest hij echt even pauze nemen en wat eten en Bauke bleen een paar meter verderop ook stil te staan met een  lekke band.
Gelukkig waren Linda, Elisa en Mette van de verzorging en na snickers, winegums en een banaan + een geplakte band kon de tocht vervolgd worden. Gelukkig: na 2 uur en 24 minuten was de top bereikt. Boven aangekomen was het behoorlijk fris. Zo snel mogelijk weer aan de afdaling beginnen dus! Binnen een half uurtje waren ze weer beneden. Toen was het inmiddels 20.30 uur. Dit kwam ook omdat Alex onderweg nog een Italiaanse fietser moest helpen om zijn band er weer op te krijgen want die man stond al een een half uur lang te klungelen.

Eenmaal terug in het dorp was Bauke flink misselijk en wilde graag naar huis. Onderweg naar de camping heeft Bauke nog aardig wat water en winegums voorbij zien komen maar het overgeven luchtte hem wel op en na een zakje lekker zoute chips was hij weer aardig opgeknapt. Alex en Mette hebben samen nog even een hapje gegeten. En omdat alles al niet van een leien dakje ging deze dag bleek na het eten dat Alex hier niet kon pinnen dus mocht hij nog even ’s avonds laat het halve dorp door op zoek naar een pinautomaat. Dat paste natuurlijk helemaal in de sfeer van de dag!

Uiteindelijk waren Alex en Mette om 23.45 uur weer bij de B&B. Vermoeid maar wel heel wat ervaringen rijker!
Mont Ventoux – The Movie: