Dag 6 – Dinsdag 8 augustus – Aan de Ardeche

Hoera! Marijke en Elisa zijn vandaag jarig! Dus eerst even de dames via whatsapp gefeliciteerd. We hebben vandaag een beetje uitgeslapen. Om 9 uur gingen we ontbijten, nou eigenlijk om 9.10 uur want we konden bijna onze kamers niet verlaten vanwege giga regenachtig weer. We hebben het op een lopen gezet en zijn door de regen naar de ontbijtruimte gesneld. Heerlijk ontbeten met vlokken en hagelslag voor de kids. Dat werd natuurlijk goed ontvangen.
Daarna was het een beetje de vraag wat we gingen doen met dit pokkenweer. De krokodillenfarm in de buurt scheen wel leuk te zijn maar we schrokken van de gigantische entreeprijzen. Daarom eerst naar de supermarkt om de lunch in te kopen en daarna hopen op beter weer.

Gelukkig werd het beter weer! Na 13 uur bleef het aardig droog en daarom gingen we door naar de Ardeche om kano’s te huren. Eerst even een picknick aan de oever van de rivier en daarna de kano’s in. Twee driepersoons kano’s en twee uur de tijd om heerlijk rustig op het water te vertoeven. Heerlijk! En ook zo mooi!


Trudy, Finn en Loek
Na de kanotocht wilden de kinderen heel graag zwemmen in de Ardeche en Trudy eigenlijk ook wel. Alex wilde vooral zo min mogelijk bewegen want hij kon nu wel voelen dat zijn lijf toe was aan rust na die zware tocht van gisteren. Wat was het heerlijk de hele middag aan de Ardeche. De kinderen sprongen eindeloos vaak van de rotsen zo de rivier in en zwommen ook de volle breedte van de rivier over om aan de overkant het zelfde trucje nog een dertig of veertig keer †e herhalen. Prachtig om te zien. Het was de hele middag bewolkt maar wel warm genoeg dus dat was ideaal.
 
Rond 18.30 uur hebben we ons weer omgekleed bij de auto en zijn we naar een klein restaurant in de buurt gegaan “Vanille et Chocolat” op aanraden van de eigenaren van de B&B. Zij zaten er die avond zelf ook te dineren!
 
 
Mette, Finn en Loek gingen voor het kindermenu met kipnuggets en patat (alweer!) en Sepp wilde graag een pizza salami. Alex een pizza 4 formaggi en Trudy een salade….heel lekker!
 
Thuis gekomen werd er in het zwembad gezwommen tot het donker werd omdat Mette terecht opmerkte dat ze dan anders helemaal niet gezwommen zou hebben op deze plek.
 
We zullen allemaal wel lekker slapen vanavond!