Dag 8 – 10 augustus op Camping Playa Montroig

Onze eerste nacht hebben we lekker geslapen in de caravan. Heerlijk weer, ‘ avonds best fris en wat wind en dan hebben we ook nog een airco in de caravan dus we hebben een heerlijke koele en rustige nacht gehad. De eerste ochtend een luxe ontbijt: allemaal mee naar de croissanterie om lekker broodjes uit te kiezen voor het ontbijt want we hadden immers nog totaal geen inkopen gedaan.
Ook vandaag stonden er weer wat praktische zaken op het programma: er moest gewassen worden en er moesten dus boodschappen ingeslagen worden.
Terwijl de kinderen zich direct heerlijk vermaakten in het zwembad gingen Alex en Trudy boodschappen doen. Naar de Lidl zo’n 6 kilometer verderop ik Hospitalet de l’enfant. Na de boodschappen kwamen op de camping waar de kinderen heerlijk op de veranda bezig waren met een potje skipbo.
Tijd voor lunch en daarna even siësta houden. Lekker meedoen aan het Spaanse ritme! Voor de kinderen betekent dat vooral dat ze op de iPad willen en samen een film kijken. De kamer van Mette en Sepp wordt dan ongebouwd tot een soort mini bioscoop: bedden tegen elkaar aan schuiven en verduisteringsgordijn naar beneden, deur dicht en genieten maar!
Na de siësta was het tijd voor het strand! Allemaal wat dragen en als een stel pakezels over de camping naar het strand. Eenmaal aangekomen was het best even schrikken: wat een kiezels! Hoe kom je ooit een beetje lekker de zee in?

Gelukkig bleek nog geen 100 meter verderop dat je geen kiezelobstakels had. Dus daar gingen om de beurt de zee in. Er drijft voor de camping een groot vlot waar je van af kunt duiken en toen dat eenmaal ontdekt was, was dit wel de hotspot van de middag!
Lekker laat eten dankzij de siësta! De barbecue aangestoken en genoten van worstjes en kipspiesjes. Erbij een salade en wat stokbrood. De salade was een ware uitdaging voor Sepp. Al brakend werkte hij zijn groente weg waarna hij zich vervolgens vol overgave op het vlees en de stoobroodjes kon gaan concentreren.

BBQ is helemaal goedgekeurd dus moeten we zeker nog een keer doen!