Dag 17 – Zaterdag 19 augustus – op naar Barcelona

Onze laatste nacht op de camping. Vanmorgen alles inpakken en op naar Barcelona! We wilden buiten de deur ontbijten maar dat bleek helemaal nog niet zo simpel. Het leek wel of half Spanje lekker buiten de deur wilde ontbijten. Na wat speurwerk vonden we een eenvoudig tentje waar we een paar broodjes aten en daarna gingen we dan toch echt naar Barcelona.
Het was maar een ritje van anderhalf uur en het was rustig op de weg. Het appartement hadden we zo gevonden en gelukkig was het al direct beschikbaar. We sjouwden dus meteen al ons hebben en houden de kamers in. Het bleek een superruim en heel schoon appartement met twee badkamers en 3 slaapkamers. En pal voor de deur was het metrostation. Beter kon eigenlijk niet.
We moesten eigenlijk nog een beetje tempo maken want om 15 uur hadden we in het centrum afgesproken voor een fietstocht met een Nederlandse gids. Maar omdat de jongens al 10 dagen geen wifi meer hadden waren ze ook wel graag in het appartement gebleven 🙂
De eerste keer in de metro voor de kinderen! Ze vonden het best spannend en vooral erg lawaaierig. Mijn pogingen om uit te leggen hoe het metrosysteem werkt vonden ze totaal niet boeiend.

Na 10 minuten stapten we uit en stonden we op de Ramblas. Vooraf was het nog niet tot me doorgedrongen dat we dichtbij de Ramblas met onze tocht zouden beginnen. Het was 5 minuten lopen naar fietsshop El Ciclo.

El Ciclo

Onze gids Jort was er al. Eerst hebben we nog wat gepraat over de situatie in Spanje nu. De stad is aangeslagen maar het normale leven gaat gewoon door. Jort wilde wel de drukke stukken van de stad vermijden en leidde ons naar het strand en een nieuwe wijk. Daarna fietsten we door het stadspark en de wijken El Born en en Barrio Gotico. Al met al 12 kilometer gefietst.


Onderweg vertelde Jort wat over de stad en stopten we ook nog even om een overheerlijk ijsje te eten.

Na de fietstocht keken we ook nog even rond in de unieke fietsshop El Ciclo waar de eigenaar van oude fietsonderdelen de mooiste voorwerpen maakt, voornamelijk lampen.

Na al het gefietst hadden we wel honger. Zeker ook omdat het van lunchen niet gekomen was. Alleen wat droge biscuitjes hadden we voor vetrek nog even snel gegeten. Op aanraden van de gids gingen we tapas eten in El Nacional. Het was maar 1,8 kilometer lopen volgens Google Maps dus we vonden dat we dat prima even konden lopen. Dat bleek toch nog wel tegen te vallen. Het was best heel heet, we moesten een stuk over de bomvolle Ramblas waar diverse plekken ingericht waren voor herdenking van de aanslag en dan blijkt 1,8 kilometer met honger en dorst best tegen te vallen. Maar zo erg als de hitte in Las Vegas was het bij lange na niet dus we waren uiteindelijk nog best vlot bij de plaats van bestemming.
El Nacional was een prachtig restaurant. We waren allemaal best onder de indruk. Het is een oude markthal omgetoverd tot diverse kleine restaurants die allemaal bij elkaar horen. We gingen zitten in La Taperia en kozen diverse heerlijke gerechtjes van kaart. We hebben verschillende dingen gegeten maar de hamkroketten waren favoriet bij de jongens en Mette smulde van twee porties gefrituurde gamba’s.

La Taperia

Na het eten met de metro terug naar het appartement. De kinderen hoopten dat ze nog even konden gaan zwemmen want op het dak van het complex is een zwembad. Maar dat ging niet meer lukken. Het zwembad sluit om 21 uur en we waren net voor die tijd terug. Heerlijk even op de bank gehangen in de woonkamer en de kids genoten met volle teugen van de wifi.
We hebben nog niet echt een plan voor morgen. Er is hier zoveel te doen, we moeten ons er nog even in verdiepen maar dat komt goed. We hebben er in ieder geval al zin in!