Dag 19 – Maandag 21 augustus – Sagrada Familia en Camp Nou

Doordat Barcelona gisteren een wedstrijd speelde konden wij gisteren het stadion niet in maar vandaag wel. Dat staat op de planning voor het einde van de middag en voor de ochtend hebben we tickets voor de Sagrada Familia.
Het ontbijt hebben we genuttigd beneden in het café onder het apartement. Lekker makkelijk want dan kun je daarna je tandenpoetsen en een sanitaire stop maken 🙂
Met de metro op naar de Sagrada Familia. Je bent overal zo snel met de metro. Echt ideaal. Er hadden tickets voor 11 uur en konden er direct in. De kerk is van buiten heel indrukwekkend en vanbinnen is het nog eigenlijk veel mooier. 
Het licht dat door de gekleurde ramen valt is zo mooi en geeft zo’n bijzonder effect, eigenlijk heb ik dat nog nooit ergens anders zo gezien. Het was echt heel erg mooi.

We hebben ongeveer een uurtje doorgebracht in de kerk en daarna gingen we terug naar het apartement om wat broodjes te eten die we bij de supermarkt hadden gekocht, te zwemmen en siësta te houden. Helaas bleek het zwembad even dicht ivm een kleine reparatie maar we hebben wel even lekker gerust voordat we naar Camp Nou vertrokken.
Toen was het zover: naar Camp Nou. Ons apartement ligt op een paar minuten loopafstand. Toen we aankwamen bleek er een audiotour beschikbaar te zijn met uitleg, filmpjes en spelletjes. Dat leek ons heel leuk en dat bleek het ook te zijn. We kozen voor de uitgebreide tour van 90 minuten maar uiteindelijk hebben we er 3 uur doorgebracht! Wat ontzettend leuk opgezet.

Je start de tour in het museum. Veel geschiedenisweetjes die de kinderen lang niet allemaal interessant vonden maar je kon ook de gouden ballen van Messi zien, de Champions League beker bewonderen en de gouden schoenen van Messi. Dat sprak wel tot de verbeelding ( in ieder geval bij de heren).

de gouden ballen van Messi

de gouden schoenen van Messi

Champions League beker

Alex heeft maar liefst de hele audiotour beluisterd dus het was even wachten maar daarna konden we door daar het stadion zelf. Indrukwekkend groot. Je mocht alles zien. De persruimte, de kleedkamer, de ruimte waar de verslaggevers zitten. Leuk om alles te zien.

Daarna was er natuurlijk ook nog een super commercieel momentje: op de foto! Ja, dat is natuurlijk leuk voor de jongens. Dus ja… we gingen voor de bijl en gingen braaf op de foto. De jongens wilden heel graag de foto’s hebben zoals te verwachten was dus hierbij het resultaat:
Loek met Messi

Alex met Suarez

Mette met Mathieu

Trudy met Piqué

Sepp met Neymar

Finn met Terstegen
Na Camp Nou wandelden we terug naar het  apartement. Weer niet koken vandaag maar een afhaalpizza bij de Turkse zaakje onder in het apartementencomplex. Lekker makkelijk. Daarna hebben we samen nog een spelletje gespeeld, de 2e ronde van het spel Vertellis. Toen was het bedtijd: morgen is Mette jarig!