Dag 20 – Mette’s verjaardag – shopping in Barcelona

Hoera! Mette is jarig. 14 jaar is ze vandaag geworden en dat moet gevierd worden. De slingers hingen al klaar en er lag een behoorlijke stapel cadeautjes te wachten op de jarige. De jarige kon dus meteen beginnen met uitpakken!
​
De jongens hadden stiekem her en der ook wat leuke cadeautjes gekocht van hun zakgeld en natuurlijk was daar uiteindelijk ook de felbegeerde iPhone 6! Deze wilde ze al zo lang hebben, vanaf het moment dat Trudy een iPhone 7 had gewonnen. Maar ja… daar moest ze dus nog wel even op wachten.
Na het uitpakken van alle cadeautjes was het natuurlijk tijd om alle social media bij te werken op de nieuwe telefoon. Eigenlijk was er nauwelijks tijd voor ontbijt want Instagram en Snapchat eisten alle aandacht op.
Het liep allemaal een beetje uit en daarom waren we pas om 11 uur gearriveerd bij Brunch & Cake at the Sea. Alleen maar gezonde dingen op de kaart. Dat was nog even lastig kiezen. Maar alles bleek bijzonder lekker!Na dit verantwoorde ontbijt kon het shoppen beginnen. De jongens wilden op de zwarte markt graag goedkope voetbalshirts scoren. Finn had er toch niet zo veel zin in om daar zijn geld aan uit te geven maar Sepp scoorde een Ronaldo pakje en Loek een Messi pakje die hij onmiddellijk aan wilde trekken.
Vanaf de haven liepen we door naar Papabubble waar we snoepjes mochten proeven maar helaas werd de nieuwe lading snoepjes pas na een half uur weer gemaakt en daar hadden we niet zo’n zin in om op te wachten.


Mette wilde ook graag naar het chocolademuseum. Dat was maar een klein stukje wandelen dus daar waren we al snel. Hier kochten we kaartjes en dat bleke chocolarepen te zijn! Loek claimde natuurlijk zo snel mogelijk een extra reep van z’n moeder πŸ™‚

de entreetickets

het chocolademuseum

de Sagrada Familia van chocolade

Mette had het de hele dag druk met haar social media


Het museum was klein maar stond vol kunstwerken van chocolade. Leuk om even te zien en eigenlijk ook wel even lekker koel.
De missie van de dag was het kopen van een tasje dat Mette had gezien bij de Ale-Hop winkel een paar dagen eerder. De eerste Ale-Hop had niet het gewenste tasje! Dus maar weer verder naar een ander filiaal.
Inmiddels werd Finn erg hongerig en iedereen had ook wel dorst. Finn vond het vanmorgen allemaal net even iets tΓ© gezond dus dat was de oorzaak. We maakten een korte stop bij 100 Montaditos. Hier kun je uit 100 verschillende kleine broodjes kiezen. Finn koos een broodje belegd met Oreo koekjes. Tuurlijk! De rest dronk even een flink glas fris en daarna gingen we weer verder.
klein hapje eten bij 100 Montaditos

Placa de Catalunya

Alex met zijn jarige dochterRichting Placa de Catalunya waar de duifjes nog even gevoerd werden, schuin oversteken over de Ramblas en daar was eindelijk dan de Ale-Hop waar Mette haar geliefde tasje kon kopen! Intussen was Trudy de naastgelegen shop ingesneld. Hier verkochten ze echt overheerlijke huisgemaakte taart. Met de dame in die zaak sprak ik snel even af dat we zo een taartje kwamen eten en dat in de taart van Mette kaarsjes gestoken moesten worden. Ik droeg al de hele dag een 1 en een 4 met me mee…

Nietsvermoedend kozen we een lekker taartje en gingen zitten wachten tot alles naar ons tafeltje gebracht werd:
​​
Leuke verrassing!
Daarna weer naar de Ramblas. Sepp wilde heel graag een karikatuur laten tekenen. Dit had hij gezien op de eerste middag dat we op de Ramblas waren. Hij koos een karikaturist die hem aansprak en ging zitten. Dit moest betaald worden van het rapport-/zakgeld en in de eerste instantie wilde de rest daar geen geld aan uitgeven maar dat veranderde snel! Uiteindelijk zijn alle vier de kinderen op hun eigen kosten vereeuwigd!


Sepp zijn karikatuur

Finn zijn karikatuur

Om 19 uur waren we weer terug in het appartement. Pittig dagje dus weer! En waar gaan we vanavond eten? Dat mocht Mette bepalen. Ze wilde graag pinchos eten en dat kan hier prima beneden dus daar hebben we onze dag afgesloten. Heerlijk gegeten! Wat hebben we genoten in Barcelona!
Morgen inpakken en 7 uur rijden. Jammer dat ons verblijf in deze heerlijke stad er op zit….
De samenvatting van vandaag in een filmpje gemaakt door Alex:
​​