Dag 3 woensdag 25 juli

Om 10 uur stond er vandaag een fietstour op de planning. Ook dit was weer op loopafstand van het appartement, ideaal. Rond 9 uur de deur uit om even een broodje te eten en een kop koffie te drinken.


Vervolgens ontmoetten we onze gids Niels van Awol Tours. We kregen super fijne fietsen toegewezen. We moeste verplicht allemaal een helm op. Omdat Alex zijn trouwring in de badkamer had laten liggen fietsten we eerst weer even langs het appartement om de ring op te halen. Gelukkig lag ‘ie er nog. Daarna door met de tour die ons leidde van V&A Waterfront naar het zakendistrict via Slave Lodge naar de Company Gardens en van daar naar de Bo Kaap, Sea Point en het voetbalstadion door naar Mouille Point en weer terug via de haven naar ons beginpunt.

Normaal gesproken zet Alex zijn fietsapp altijd direct aan maar vandaag even niet….ook vergeten. Eerder had Alex ook al zijn zonnebril op de grond kapot laten kletteren dus het liep lekker vandaag 😉 Gelukkig ging het verder wel goed.
IMG_2586F296922A-1
Een deel van de route staat er niet op….

De gids Niels, vertelde heel veel over de geschiedenis van de stad. Hij betrok de kinderen er bij en regelmatig wisten ze ook de vragen te beantwoorden die hij stelde.
IMG_7034
Zo wist Sepp nog de 3 hoofdsteden van Zuid-Afrika te noemen. Namelijk Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. Niels vond dat Sepp zich wel erg goed had voorbereid. Sepp had eerder dit jaar een werkstuk gemaakt over Zuid-Afrika. Vandaar.

Na de leuke tocht met diverse fotostops was het tijd voor de lunch. We namen afscheid van Niels en zien hem zaterdag weer want dan gaat hij met ons fietsen in en rondom Stellenbosch.
Voor de lunch gingen we naar de V&A Food Market. Super lekker en vers eten en voor ieder wat wils. Thais, Japans, Mexicaans…van alles en nog wat tegen een goede prijs. Iedereen koos wat lekkers en daarna wilden de kinderen naar buiten om de honden te knuffelen van het project Oscars Arc. Vervolgens waren ze daar natuurlijk niet weg te slaan en wilde Loek per se “zijn” hondje adopteren. Zijn hondje heette Spain, Mette knuffelde met Cream, Finn zat naast een slapende Winston Churchill maar geen idee meer hoe zijn hondje heette en Sepp zijn hondje heette….? Ik ben het even kwijt.

Daarna tijd om naar het appartement te gaan. Lekker de foto’s op Instagram zetten en bankhangen met de iPad. Alex en Trudy moesten nog naar Europcar om de auto op te gaan halen. Morgen staat er namelijk een flinke dagtour op het programma. We gaan The Cape Peninsula route rijden naar Kaap de Goede Hoop en daar trekken we de hele dag voor uit.
In de avond aten we bij Gold Restaurant. Hier kun je Afrikaans eten en genieten van muziek en dans. Wat een geweldige ervaring! Eerst kregen de kinderen een Djembé workshops daarna begon het eten en volgde er veel zang en dans, onder andere dans van Alex!


 

IMG_7152