Dag 4 donderdag 26 juli

Vandaag maakten we een flinke autorit. We bezochten Kaap de Goede Hoop. Maar we waren niet zo vroeg op pad dus het bleek een beetje een race tegen de klok. Zoveel te zien en zo vroeg donker!
We startten de dag met onze eerste autorit al linksrijdend in onze grote bus. Alex heeft af en toe flink gesputterd want je rijdt links, je zit links, je moet opeens weer schakelen terwijl je een automaat hebt en dan ram je tot overmaat van ramp ook iedere keer tegen de ruitenwissers aan terwijl je toch echt alleen de richtingaanwijzers wilde gebruiken %$#!@*……je snapt het wel. Maar eerlijk is eerlijk, Alex heeft ons weer veilig overal heen gebracht vandaag!
IMG_1395
We reden eerst naar Muizenberg om de beroemde gekleurde strandhuisjes te zien. Eerst een stop bij de supermarkt voor ons ontbijt en onze lunch. In het natuurgebied Zandvallei hebben we gepicknickt bij een plaats waar een braaiplek was, een Zuid Afrikaanse BBQ plaats. Ongelooflijk maar waar, alle drie de jongens gingen met hun kont midden in de zwarte as zitten en liepen er dus de hele dag bij als een stel zwervers. Lekker even broodjes gegeten en door met de route.


Een hoogtepunt vandaag was zeker Boulders Beach waar de beroemde pinguïnkolonie te zien is. Er leven hier circa 3000 pinguïns en op het wandelpad naar het strand kom je ze ook al tegen. Ook hebben we een aantal keer een dassie, een rock rabbit, gezien. Wat een mooi gezicht al die pinguïns zo dichtbij. Soms ook van die schattige kuikens….Dit was echt een heel leuke ervaring.

Daarna door naar het Nationale Park Table Mountain. Heel bijzonder om door dit park te rijden. We reden eerst naar de vuurtoren bij Cape Point. Met de funicular Flying Dutchman gingen we naar boven. Daar wonnen we veel tijd mee en voorkwamen we spierpijn. Het laatste stuk naar de vuurtoren vonden we al ver genoeg. Bij de vuurtoren hadden we een schitterend uitzicht.

IMG_7206

Daarna weer in de auto, door naar Kaap de Goede Hoop. Daar was het een drukte van jewelste met allemaal mensen die natuurlijk die beroemde foto willen bij het bord van Kaap de Goede Hoop. En natuurlijk deden wij daar ook aan mee. Vervolgens klommen de kinderen de rotsen op maar heel veel tijd was daar niet voor want we wilden niet in het donker terecht komen.
IMG_1464
Op de terugweg naar de uitgang van Table Mountain Park kwamen we nog struisvogels en baboons (bavianen) tegen. Wat bijzonder op dit zo te kunnen zien!

IMG_1460
We reden door langs de kust weer terug naar Kaapstad via de beroemde Chapman’s Peak Drive. Een schitterende route vlak langs de kust. Best eng als je naar beneden kijkt. Sepp zei dan ook “Wow, ik vind het hier kaulo eng joh”. Waarop Mette de geruststellende woorden sprak: “Ach joh, als we gaan, gaan we met z’n allen”.
We kwamen om 17.15 uur aan op Hout Bay Beach. Een mooi strand waar we lekker gingen eten bij een leuke strandtent, genaamd Dunes. Heerlijk! We waren er wel aan toe want we hebben overdag wel wat broodjes gegeten maar de zeelucht maakt blijkbaar hongerig.
IMG_7236.JPG
Na deze lange autorit waren we rond 19.30 uur weer terug in ons appartement. Morgen moeten we Kaapstad helaas al weer verlaten. We hadden hier echt nog wel dagen kunnen blijven! Er is hier nog zoveel te zien en te doen. Daar zijn we nog totaal niet aan toe gekomen. Maar ja….morgen op naar Stellenbosch! Ook daar hebben we heel veel zin in. We denken wel dat we ons heerlijke appartement zullen gaan missen. Zo ruim en luxe! En natuurlijk: super goede wifi waardoor de kinderen iedere avond heel druk aan de slag gingen met het bijwerken van hun Instagram account.