Dag 6 zaterdag 28 juli

Op het gevaar af dat het saai gaat worden: ook dit was weer een top dag! We verblijven op het Spier Wine Estate, een ongelooflijk mooie hotel. Maar het is meer dan een hotel. Er zijn 2 restaurants, diverse shops, een spa, een roofvogel opvang en nog veel meer. We hebben totaal geen tijd gehad om dit allemaal te ontdekken want we vertrokken vanmorgen al om 9 uur met onze gids Niels voor een fietstour door de wijnlanden van Franschhoek. Niels stond om 9 uur bij de receptie en nam ons in een busje mee naar Franschoek omdat de omgeving daar relatief vlak is en dus makkelijk is voor fietstochten voor de minder geoefende fietser. In Stellenbosch en omgeving kun je geweldige mountainbike tours rijden die vrij pittig zijn maar dat was niet precies wat wij in gedachten hadden.
The Movie:

We hebben heerlijk gefietst, het weer kon ook gewoon echt niet beter. Heel zonnig maar echt niet te warm. We hebben wel een flinke heuvel moeten beklimmen en dat was nog voor mij nog best een uitdaging (en Mette zei natuurlijk wel een paar keer “ik ga dooooood”) maar het ging lekker op die mountainbikes, echt fijne fietsen. Loek riep dan ook de hele weg: ik wil een mountainbike voor mijn verjaardag.


 
Bij de wijnestate Moreson deden Alex en ik een winetasting. Je kunt dan 5 verschillende wijnen van de kaart kiezen en daar mag je dan wat van proeven. Dit kost circa €3,00 per persoon. Het is de bedoeling dat je het uitspuugt maar het is natuurlijk niet verboden het op te drinken. We lieten het ons goed smaken maar 5 kleine glazen is al met al toch te veel om weer mee op de fiets te stappen!

 
2018-07-28-12-04-40.jpg
Onze gids Niels had als optie aangedragen ’s middag naar het automuseum te gaan. We hadden er op dat moment ongeveer 12 kilometer opzitten. De kinderen wilden graag meer fietsen dus optie twee was om verder te fietsen naar Boschendal en daar te besluiten of we gezamenlijk terug zouden fietsen naar de auto of dat Niels terug zou fietsen met de mannen om de auto te halen. Toen we allemaal aan de cheeseburger zaten op het terras van Boschendal hadden we allemaal 25 kilometer in de benen en toen bleek dat eigenlijk alleen Alex en Loek nog terug wilden fietsen met Niels. Zo gezegd zo gedaan. Trudy bleef met Mette, Sepp en Finn wachten op Boschendal waar we rond gewandeld hebben en Sepp nog keihard met zijn hoofd tegen een glazen pot met citroenen opliep die in een boom hing. Au!
2018-07-28 14.30.33

Rond half 5 waren we weer terug in het hotel. Tijd voor ontspanning. Trudy had een massage geboekt in de spa (kwam best goed van pas), Alex ging de Tour de France kijken en de kinderen lagen op bed met ipad/telefoon blij te zijn met de wifi.
Om half 8 hadden we het diner in Eight, het restaurant van Spier Hotel dat er helemaal op gericht is alles van de eigen tuin en boerderij te gebruiken. 100% biologisch. Ze noemen het een “farm to table” concept. Het was echt heerlijk en Alex en Trudy kregen ENORME glazen wijn. Pfffff. Na 2 wijntjes hadden we het gevoel een fles leeg te hebben gedronken.
IMG_7558
Aan het einde van het diner vroeger de ober of we teruggebracht wilden worden naar onze kamer met een golfkar. De kinderen veerden meteen op:  “Yes!”. Helaas bleek de golfkar niet beschikbaar en gingen we met de auto. Jammer natuurlijk maar de service is hier wel enorm goed. Iedereen is supervriendelijk.
 
Loek was natuurlijk helemaal kapot. 42 kilometer fietsen! Wat een kanjer. Hij heeft echt bewezen dat een mountainbike voor zijn verjaardag een goed cadeau zou zijn. Toen we terugkwamen van het diner dacht hij nog even dat hij moest overgeven maar gelukkig was dat vals alarm. Lekker naar bed! We waren er aan toe.