Dag 11 donderdag 2 augustus

Helaas moesten we vanmorgen onze geweldige Beach Villa verlaten! Zo’n vakantiehuis treffen we vast nooit weer! Schitterend wat een luxe!Er was dus alleen geen wifi en vandaag hebben we 200Mb per persoon.
Vanmorgen gingen we eerst naar Monkeykand. Een opvang voor apen die in gevangenschap hebben geleefd. De apen leefden er “vrij” en hadden duidelijk een goed leven. We mochten de apen niet aanraken maar foto’s nemen mocht gelukkig wel. We kregen een rondleiding van een gids en we maakten een soort mini safari door de opvang. We konden hier ook alvast over een hangbrug lopen. Alvast een voorproefje voor de trail die we vanmiddag wilden gaan lopen.
IMG_1982
IMG_1990
IMG_2040
IMG_2052.jpg
IMG_2046
Na Monkeyland gingen we door naar ons hotel. Toen we wilden inchecken bleken onze kamers nog niet klaar te zijn daarom gingen we eerst even lunchen. Na de lunch bleek dat onze kamers niet naast elkaar zouden liggen en aangezien we dat wel heel graag wilden moesten we weer op nieuwe kamers wachten en dat duurde ook weer een aardig tijdje dus daarom besloten we alvast naar het natuurpark Tsitsikamma Storm River Mouth te gaan. Ook daar liepen we nogal wat vertraging op. Want we wilden heel graag een pas kopen, een zogenaamde Wildcard, voor alle SAN parks. De South African Nature Parks. Maar er stond een of andere snuggere kerel bij de parkeerplaats en die verwees ons naar een ander loket bij “the Big Tree”, weer 10 kilometer terug. Daar aangekomen verwees de vrouw ons weer terug naar de plek waar we vandaan kwamen. Wat denk je, die kerel was niet slim! Die mevrouw van The Big Tree had op het papiertje geschreven: cards at RECEPTION. Dus wij weer terug, met dat briefje. Toen de parkeerwacht het woord RECEPTION las ging er opeens een lichtje branden. Aha! Reception! Yes! Dus….hij begeleidde ons helemaal naar de receptie en daar kregen we na heel wat formaliteiten dan toch eindelijk onze Wildcard!
Gelukkig hadden we toch nog voldoende tijd om een wandeling te maken naar de Suspesion Bridge. Een hele coole hangbrug!
IMG_2070IMG_2088IMG_8193IMG_2084
Het was een behoorlijk klim heen en terug. Maar dat was voor de kids natuurlijk geen enkele moeite. Die vliegen zò alle trappen op. Dit soort trails zijn wel lekker confronterend: conditie….? Maar het was een heel geweldige trip. Uniek om op die brug te kunnen staan. Waar je ook komt zijn Nederlanders en zodoende kon er ook een familiekiekje op de brug gemaakt worden.
Daarna terug naar de auto en op zoek naar een restaurantje. We gebruiken eigenlijk altijd Tripadvisor om te kijken welke restaurantjes leuk zijn. Maar ja, dat doet iedereen en zodoende hadden we precies het laatste plekje in een klein restaurantje. Lekker gegeten en daarna naar de Lodge om de sleutels van onze kamers in ontvangst te nemen. We hebben 2 “Garden Cabins”, een soort blokhutten in een tuin. De kinderen slapen in een 4 persoonshut en wij in een 2 persoons. Naast elkaar dus. Prima geregeld. Het zijn leuke hutten maar de badkamers zijn nog uit de jaren zeventig. Maar ach….je kan niet iedere nacht in een beachvilla slapen.
Morgen staat er een super spannende canopy tour op het programma: zweven van boomtop naar boomtop op 30 meter hoogte! Dat wordt spannend!