Dag 22 maandag 13 augustus

Vroeg uit de veren voor de Bush Walk! Om 5.45 uur verzamelden we bij de “kantine” voor koffie en thee en om 6.00 uur gingen we op pad. We kwamen al vrij snel zebra’s tegen. Op de foto’s zie je hoe dicht je bij de dieren komt. De bush walk wordt gegeven door Derek. Hij vertelt volop over de bomen, planten, dieren en de sporen die je tegenkomt. Dat maakt zo’n wandeling natuurlijk heel mooi. De temperatuur was ook echt heel lekker. Die dag zou het 34 graden worden en zo in de ochtend is het nog heerlijk om te wandelen.

We kwamen vooral erg veel giraffen tegen! Bij een drinkplaats stonden we vrijwel oog in oog met deze prachtige dieren. Ook is te zien hoe dichtbij de giraffen bij de boomhutten komen. Bij een aantal boomhutten waren drinkplaatsen gemaakt. Je kon hier perfect zien hoe moeilijk het voor een giraf is om te drinken. Op een drinkmoment is een giraf vreselijk kwetsbaar.IMG_2701IMG_2703IMG_2709IMG_2710IMG_2711IMG_2716IMG_2717IMG_2719

IMG_2728
Sepp was best een beetje chagrijnig uit bed gekomen die ochtend
IMG_2730
Een baby giraf van 3 maanden oud
IMG_2731
Drinken bij de boomhut

IMG_2735IMG_2737IMG_2739IMG_2742IMG_2743

Na de Bush Walk was het tijd voor het ontbijt. We hadden besloten om verder deze dag lekker in en bij de boomhut te blijven en het terrein van Pezulu Tree Lodge niet te verlaten. We hadden de eigenaar van Pezulu, Ron, ook om advies gevraagd. Hij zei ook: neem een dag rust en geniet van het lekkere weer. De kinderen hebben lekker gezwommen en wij hebben ook heerlijk een siesta in de boomhut gehouden. Sepp moest van ons verplicht slapen maar dat lukte hem niet zei hij. In de middag heb ik zoveel mogelijk de blog bijgewerkt maar ook hier wat het internet behoorlijk traag.

Loek had een “Bommetje XXL competitie” georganiseerd. Het personeel van de Pezulu Tree Lodge keek vermaakt toe 🙂

Na een middagje luieren besloot Alex dat hij wel even met de kinderen een korte wandeling over het terrein kon gaan maken. Een eigen Bush Walk dus. Ik dacht: ik ga mooi niet mee, het is 31 graden, bekijk het. Maar de kinderen waren er wel voor te porren en ik ging even een handwasje doen in de hut.

Alex ging op pad met de kinderen. Mette vond een schedel van een impala en een gigantisch schild van een schildpad.

IMG_9271

IMG_9278

Onderweg kwamen ze een hek tegen met duidelijke borden: WARNING: LIONS. We wisten al dat in de buurt een resort was waar ze “Walking with Lions” promoten. Ze hebben daar blijkbaar twee witte leeuwen die ze daar in gevangenschap houden en waarmee ze dus toeristen tegen betaling laten wandelen. Raar principe. Ze wandelen langs dat hek toen ze opeens een enorm geschreeuw hoorden. Iets in het kader van: Go away by the fence. Voordat het allemaal goed doordrong stormde Mette al weg en zagen Alex en de jongens opeens keihard twee leeuwen op zich afstormen….! De lions dus waarmee je zo fijn kunt wandelen. Gelukkig bleven ze achter het hek en snelden Alex en de kinderen naar huis maar toen ze het verhaal gingen vertellen bij onze lodge werd Alex wel even duidelijk te verstaan gegeven dat hij absoluut niet alleen deze wandeling had mogen doen! Wat had hij gedaan als hij een boze buffel was tegengekomen! Achteraf gezien was het ook echt een domme actie want in de ochtend gingen er 2 gidsen mee. Eentje liep achter de groep en Derek liep voorop. En Alex de doorgewinterde Bush Man ging ’s middags gewoon zelf even een stukje lopen met de kids 😉 Eind goed al goed maar achteraf gezien niet de slimste actie. Wel een goed verhaal!

Aan het einde van de middag zaten er apen op en bij ons balkon. We waren er ook voor gewaarschuwd dat we ramen en deuren gesloten moesten houden want de apen stelen alles. Alex was eerst heel schattig een vrouwtje aan het filmen op het balkon aan de achterzijde.

Maar aan de voorzijde stond meneer de aap een potje agressief te eisen dat hij naar binnen mocht. Dat was nog best even schrikken.Schermafbeelding 2018-08-18 om 15.53.29

In de avond genoten we vanaf het balkon van een prachtige zonsondergang.

We hebben genoten van Pezulu. Morgen naar Kruger voor de echte Big Five!