Dag 23 dinsdag 14 augustus

Vandaag staat het Kruger Park op het programma. Om 15 uur moeten we ons melden bij Honey Guide Tented Camps voor onze eerste safari maar na ons laatste ontbijt bij Pezulu Tree Lodge vertrokken we vroeg naar Kruger Park. We namen de Orpan Gate ingang en besloten hier dan ook weer terug te komen. We hebben een klein stukje door Kruger gereden van Orpan Gate via “dirty roads” naar het Satara centrum waar we geluncht hebben. Daarna zijn we teruggereden naar Orpan Gate zodat we op tijd bij Honey Guide zouden zijn. Hier een klein stukje kaart om een indruk te krijgen van de grootte van Kruger en wat een piepklein stukje wij hebben gezien!kruger-park-mid-southern-section-color-jpg.jpg

Onze safari met eigen auto door Kruger was echt een succes! Wow wat zagen we veel dieren. Direct na Orpan Gate zagen we al 3 grote dikke neushoorns die lekker lagen te zonnen. Daarna zagen we ontzettend veel giraffen, zebra’s, olifanten en impala’s. Wat was dit leuk! Dit is Kruger zoals je hoopt dat het zal zijn. Zoveel dieren.

IMG_2757
In de verte 3 rhino’s luierend in de zon
IMG_2760
Bijna oog in oog met een olifant die z’n billen ging schuren
IMG_2763
Beetje schuren tegen de jeuk
IMG_2764
Ook de kleintjes willen even schuren tegen de jeuk
IMG_2779
Zazu uit de Lion King kwamen we vaak tegen
IMG_2802
Een hele grote familie die lekker gaat drinken

Het meest indrukwekkend was wel de grote groep olifanten die allemaal naar een grote drinkplaats kuierden om lekker te drinken. Dit was zo’n mooi gezicht! We konden ook niet stoppen met foto’s maken.

Onze eigen safari duurde enkele uurtjes maar het was zo ontzettend leuk!

Daarna naar Honeyguide. We werden ontvangen en naar onze tent geleid en meteen hoorden we dat om 15.30 uur de safari zou beginnen. Ok, over 30 minuutjes dus! Dus snel spullen in de tent en zorgen dat je klaar staat. Wat een super mooie tenten!

Schermafbeelding 2018-08-18 om 16.31.03.jpg

39189796
Het restaurant

honeyguide-khoka-moya-17.jpg

Schermafbeelding 2018-08-18 om 16.31.14
Onze tent, bij de kinderen stonden er 2 extra losse bedden

Onze vaste ‘tracker” was Philip, hij zat op een stoeltje voorop de Landcruiser. Onze vaste guide en tevens chauffeur was Vestment. Drie dagen lang hebben zij ons meegenomen op safari. We hebben er van begin tot einde van genoten. Dit zijn de foto’s van onze eerste Honeyguide safari.

IMG_2808.jpg

img_2812.jpg

IMG_2814
Philip voorop en Vestment achter het stuur
IMG_2816
Een groep leeuwen!
IMG_2836
Overal liggen schedels (onder de vieze maden of iets dergelijks)

IMG_2833.jpg

IMG_2838
Een rhino van heel dichtbij

Na terugkomst hadden we een heerlijk diner. Wat ons wel verbaasde is dat Vestment, onze gids, steeds plaatsnam aan onze familietafel. Er was voor hem gedekt en iedere gids at met “zijn” familie. Apart maar ook leuk, je kon tenslotte allemaal vragen stellen.

De eerste nacht in de tent begon met het doden van tientallen muggen. We hadden prachtige klamboes maar die krengen kruipen overal onder. Vreselijk! Ook hoorden we ontzettend veel dieren, vooral veel luide kikkers maar ook hoor je continu andere beesten en allemaal voetstappen. Daarom mochten we ook niet van de ene naar de andere tent lopen. Best spannend!