Dinsdag 16 juli op naar Slovenie

Vannacht lekker geslapen in Duitsland en dan nu door naar Slovenie. Nog steeds wel een behoorlijke rit, vooral omdat er ook regelmatig files zijn. We moeten nog ongeveer 6 uur rijden en besluiten onderweg te stoppen bij de beroemde Vintgar kloof. Dit is al in Slovenie en op slechts een half uurtje rijden van ons Pension vandaan.

Rond 13 uur in de middag stoppen we bij een Lidl voor lunch inkopen. Dat deden we 2 jaar geleden in Spanje iedere dag! Daarna op een parkeerplaats stoppen om alles op te eten en natuurlijk een toiletbezoek. Bij de Lidl vond ik bijzonder fruit wat me aan vroeger doet denken: stekelbeiers! Of te wel: kruisbessen. Ik heb een pakje gekocht en Mette en Sepp hebben ze geprobeerd en vonden ze ook lekker. De rest van de avonturiers liet dit fruit aan zich voorbij gaan.

Echt een lange rit toch wel weer. Rond 16 uur kwamen we aan bij de kloof. Het grote voordeel is wel dat rond dit tijdstip de rust weer terugkeert in de kloof. We konden vrij rustig de paden over en liepen in circa anderhalf uur de route door de kloof heen en terug. Heerlijke wandeling en zo mooi!

Daarna naar ons pension via Bled waar we langs het meer van Bled reden en het beroemde kerkje midden op een eilandje in het meer konden bewonderen. Finn vroeg of we hier morgen ook weer terug zouden komen. Dat is niet de bedoeling. Hij vond het jammer. Waarom? Omdat je hier hele goede Pokemons kan vangen…..oké….ik was nog even zo naïef om te denken dat hij spontaan een cultuurliefhebber was geworden.

Het meer van Bled

Bij het pension aangekomen bleek de bijbehorende pizzeria behoorlijk druk. Pizza’s ter grootte van een karrenwiel bleven maar aangesleept worden. Toen we dus ingecheckt hadden zijn we meteen een heerlijke pizza gaan eten. Het was inmiddels dan ook al half 8. Mette schiet dan maar wat graag in de ovedrijfmodus “Ik ga helemaal dood van de honger, ik ga kapot joh, normaal eet ik om 17 uur”. Uiteindelijk bleef er natuurlijk wel bijna een halve pizza over J

Voor morgen hebben de plannen ook al klaar. Het idee is om eerst met een kabelbaan de bergen in te gaan voor het uitzicht en een wandeling. Daarna willen we naar beneden naar het meer van Bohinji om te zwemmen en misschien te suppen. Lekker dat we hier twee nachten blijven!

One comment

  • Leuk te lezen zeg ik vanuit mijn luie stoel! Ik ga ook een avontuur beleven..de maansverduistering…als het niet te bewolkt is tenminste! Veel plezier verder.

    Geliked door 1 persoon

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s