Donderdag 25 juli Zlatni Rat

Heerlijk geslapen in ons fris ruikende appartement! Sepp sliep zelfs nog toen we hem om 8.30 uur gingen wekken. Lekker fris dankzij de airco en donker door de luiken. Loek sprong meteen naast zijn bed, hij wilde wel mee naar de bakker. Die had dus ook weer de nodige energie opgedaan. Terwijl Loek en ik naar de bakker/supermarkt gingen zorgde Alex voor koffie en hielpen de kinderen met de tafel dekken in de tuin. Dat is echt leuk ontbijten!

Vervolgens pakten we onze spullen voor een dagje strand. Niet zomaar een stand maar Zlatni Rat. Al jaren verkozen tot het mooiste strand van Kroatie. Even een drone foto:

Het bleek ook echt een geweldig strand. Het water was prachtig blauw, je kon heerlijk onder de bomen liggen en er was een lekker zeewindje. We waren er duidelijk niet alleen, wat veel mensen, maar ja, dat moet je op de koop toe nemen. We waren er al best vroeg, zo rond 10 uur, en parkeerden dichtbij het strand. Toch was het echt al beredruk! Al strandbedjes die je kon huren waren verhuurd. Maar wij hebben tegenwoordig een Lamzac (die Alex per ongeluk omdoopte tot “balzak” en sindsdien noemen alle kinderen consequent zo). Een Lamzac is een soort zitkussen van het merk Fatboy dat je niet hoeft op te blazen maar dat zich vult met lucht, wind dus. Wij hebben 1 echte en 3 neppers van de Action. Dus om de beurt liggen we nu op “balzakken”.

Slapen op een “balzak”
Mobieltje. Check
Mobieltje. Check
Mobieltje. Check
Mobieltje. Check

We zijn weer lekker gaan snorkelen, zwemmen, zonnen en uiteraard konden er weer filmpjes gekeken worden die op de telefoons waren gedownload. Wat is er toch gebeurd met het ouderwetse boeken lezen. Ik ben nog de enige die deze curieuze vrijetijdsbesteding heeft…

Om 16 uur pakten we de spullen want Alex moest uiteraard om 16.30 uur de Tour de France luisteren. Ik zal er niet rouwig om zijn wanneer dit evenement afgelopen is maar vooruit, ieder z’n ding.

Thuisgekomen heb ik met onze gastheer Dragan Todorovic uitgebreid in de tuin koffie gedronken. Leuk om zijn verhalen te horen. Hij en Vinka zijn beiden docent in Split en wonen op werkdagen in Supetar en nemen dan dagelijks de ferry naar Split. Vinka is juf op de basisschool en hij is docent op een soort HBO voor toerisme. Leuk om ook te horen over hun vele reizen, hun kinderen en de verhuur. Je merkt aan deze mensen dat ze het echt heel leuk vinden om gastheer en gastvrouw te zijn. Dragan heeft zelfs aangeboden deze week nog een keer te koken in de buitenoven.

Om 19 uur hadden we gereserveerd bij een restaurant. Gelukkig maar want even later stond er een megarij met wachtende mensen. Het restaurant was echt super dichtbij, nog geen 5 minuten lopen. We hebben heelrijk gegeten. De heren hadden en vleesschotel en Mette en ik een visschotel. Sepp heeft vanavond gegeten wat hij normaal ongeveer in een week eet!

Daarna natuurlijk nog even naar het stadje gelopen voor een ijsje. Een top dag op een top plek. Bol in Brac heeft nu al wel een beetje ons hart gestolen.

2 comments

  • Nou, we zijn weer helemaal bij met de verslagen, mooi.
    Ik weet niet hoe warm het bij jullie is, maar hier bereikten we gisteren een nieuw record, 40,7!

    Hoe zit dat toch met die telefoons van de kinderen? Moeten die tegenwoordig niet meer opgeladen worden?

    Like

  • Wat een vakantie! En die telefoons…ik word er niet vrolijk van ….maar goed…Hier is het nu een beetje koud..27graden en wat wind..ik ga op zoek naar mijn borstrok…

    Like

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s