Vrijdag 26 juli Martinica Beach

Een nieuwe dag dus een nieuw strand. Maar na Zlatni Rad valt natuurlijk niet zomaar te evenaren. Iets buiten Bol zouden we nu naar een strand gaan bij een oud klooster.

We hadden enorm uitgeslapen want we hadden geen wekker gezet. Pas om 8.30 uur werden Alex en ik wakker en we waren dus behoorlijk laat op gang.

Weer hetzelfde ritueel maar dit keer met Sepp naar de bakker/supermarkt en lekker ontbijten in de tuin. Mette lag nog in haar ondergoed op de bank toe Dragan, onze gastheer, aanklopte en met verse vis de kamer in stapte. Hij was naar de vismarkt gegaan en had bij de slager vlees gehaald. Vanavond wilde hij voor ons gaan grillen in de steenoven. Prima idee! Mette vatte het wel leuk samen: “Ik schrok me dood joh, lag ik daar nog in mijn BH staat die gozer daar opeens voor mijn neus met een paar vissen in zijn hand”.

Loek was inmiddels met het heen en weer sjouwen met borden gestruikeld op de trap en Sepp stootte op diezelfde trap mega hard zijn teen dus dat begon allemaal wat ongelukkig. Maar het kon nog gekker. Sepp trok de koelkast open, op z’n Sepps, en daar knalde een fles wijn uit. Die spatte in 1000 stukken uiteen. De glassplinters vlogen tot in de badkamer en slaapkamer. Gelukkig had hij zich niet gesneden. Maar voordat we de hele bende opgeruimd hadden…. Dragan heeft de hele ruimte zorgvuldig gestofzuigd. We waren zodoende heel laat op het strand.

Martinica Breach – foto niet van ons natuurlijk

Om 12 uur een plekje bemachtigen op dit strand bleek geen sinecure. Dit strand was veel smaller dan Zlatni Rat dus dat werd zoeken naar een plekje in de schaduw voor 6 man. We begonnen op een klein plekje hutje mutje bij elkaar maar langzaam aan leek iedereen om ons heen te vertrekken of meer plek te maken dus uiteindelijk hadden we weer de ruimte. Niet genoeg ruimte voor de lamzac maar die hebben we gewoon als kussen gebruikt.

Ook hier weer lekker gesnorkeld nabij het klooster. Sepp en ik klommen aan wal bij het klooster maar een dikke monnik in zwembroek kwam naar ons toegewaggeld om in het Duits te verkondigen dat dit het strand van het klooster was. Oké…. wij sprongen weer het water in en snorkelden verder. Rondom het klooster bleken gek genoeg de mooiste vissen te zwemmen.

We hadden een prima dag alleen leek het wel een rokers strand. Allemaal Kroaten die er flink op los paften en een groep jeugd naast ons met dikke joints. Mwah… gisteren was beter.

Aan het einde van de middag weer terug naar huis voor een verfrissende douche en Alex en ik gingen naar de supermarkt voor drank, brood en salade. Vlees en vis werd door Dragan en Vinka verzorgd. Om 20 uur konden we aanschuiven.

Vinka haalde ons op en vertelde dat alles klaar stond. Een compleet gedekte tafel, er was vis, wijn, gebakken aardappels… heerlijk! Er waren makrelen, sardientjes en er was een enorme schaal ćevapčići, worstjes gemaakt van gehakt. Super lekker gegeten!

Vinka en Dragan complimenteerden ons dat de kinderen zo beleefd en rustig waren. Ze hadden het nog niet uitgesproken of ze werden steeds rumoeriger 😄. Maar het was inderdaad heel gezellig. Rond 10 uur gingen de kinderen naar het appartement en wij hebben nog een half uurtje verder gepraat met Dragan en Vinka. Na het afruimen wilde ik de vis en het vlees betalen maar daar was geen sprake van! Nee hoor, Vinka nam geen geld aan! Nou, dat moeten we maandag bij vertrek dan maar even verrekenen.

Wederom dus een heerlijke avond in Bol.

2 comments

  • Die worstjes lijken mij ook wel wat!!!
    Hier worden we langzaam weer afgekoeld al knalde de hitte vanmorgen nog van de straat omhoog. De temperatuur tegen de schuur scheelde 32 graden met donderdag….

    Like

  • Nou Trudy, het ziet er allemaal heerlijk uit, ik kan me voorstellen dat het allemaal lekker heeft gesmaakt en de kinderen vonder het ook lekker? Het ziet er allemaal weer heel mooi en gezellig uit en super mooie foto,s heel veel plezier nog allemaal, liefs ons💐🌹🍄🚨😍🌴🌸😘🌺❣️😎

    Like

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s