Maandag 29 juli – naar Pansion Skelin

Wat was ons verblijf in Bol op het eiland Brac geweldig. Tijdens mijn laatste wandelingetje naar de supermarkt Tommy dacht ik echt even: “Ik ga het hier nog missen”.

Nadat we alles weer hadden ingepakt en afscheid hadden genomen van Vinka en Dragan gingen we op weg naar Supetar waar we de ferry van 11 uur wilden nemen. We waren er al on iets voor 10 uur maar al snel bleek dat mogelijk de ferry van 11 uur al helemaal vol zat. In een plaatselijk koffietentje gingen we daarom wachten tot we konden vertrekken. Er was WiFi dus weinig geklaag…

Om 11 uur riep Alex dat er beweging in de rij zat. We mochten als echt allerlaatste auto op het schip! Gaat dat passen, dachten we nog? Nee dus, we werden er alsnog afgestuurd i.v.m. de fietsendrager! Mette zei nog: jullie fietsen nooit, dus waarom hebben jullie die dingen mee, anders hadden we er gewoon op gekund. Tsja… we hopen toch heel binnenkort wel een keer te kunnen fietsen.

We pasten er dus net niet meer bij helaas

Het wachten duurde vervolgens niet zo lang meer. Gelukkig was het niet snikheet, gewoon lekker zonnig met een briesje.

In de verte kwam de ferry al aan vanuit Split

Al met al ben je dus in het hoogseizoen niet zomaar van dit eiland af! We konden dus met de boot van 12 uur mee en dat betekende dat we om 13 uur in Split waren. Split bleek vorige week ook een krankzinnig drukke haven en daar kregen we nu dus ook weer mee te maken. Voordat we de stad uit waren, dat duurde wel even!

Het was niet ver rijden naar Pansion Skelin. Om 15 uur waren we op plaats van bestemming. Behoorlijk ‘in the middle of nowhere’ gevoelsmatig maar het is wel heel dichtbij de Krka watervallen in het Nationale Park Krka. Daar gaan we dus morgen zeker naar toe.

Bij het hotel aangekomen bleken we in dit gebouw op bovenstaande foto de kamers te hebben. Uiteraard helemaal bovenin. Wat een gesleep met de koffers! Maar zoals je op de foto al ziet: lekker zwembaden voor de deur, dus daar werd direct gebruik van gemaakt.

Onderweg had het echt nog enorm geregend maar toen we bij het hotel aankwamen kwam de zon op volle sterkte tevoorschijn. Dan is het ook meteen zo’n 28 graden.

Alex en ik besloten een stukje te gaan fietsen. Gewoon even kijken hoe het hier gaat. Maar donkere wolken zorgden er wel voor dat Alex nog bijna zei dat we niet moesten gaan. Maar we gingen toch en we bleven de buien voor. We hebben 17,5 kilometer gefietst en dat ging snel en makkelijk en we bleven droog! Tijd om meer plannen voor fietsen te maken.

De vis werd aan tafel voor Mette gefileerd

Toen we terug waren van ons mini fietstochtje hebben we gegeten in het restaurant. Heerlijk en heel gezellig. We werden wel omringd door Nederlanders! Iedereen kwam hier via dezelfde reisagent die wij dus ook hebben, Puur Kroatie.

Morgen gaan Alex en ik een route fietsen van zo’n 60 kilometer. Het is hier enorm klimmen en dalen dus ik zie daar heel erg tegenop maar Alex blijft maar op me inpraten dat het goed komt, dus we zullen zien.

De kinderen vinden het heerlijk dat ze een dagje kunnen niksen bij het zwembad! De Krka watervallen moeten voor hen nog een dagje wachten. Als het allemaal goed verloopt gaan we daar woensdag naar toe.

One comment

  • Wederom een veel bewogen dag, jammer dat jullie pas zo laat met de ferry mee konden, maar het is allemaal weer goed gekomen. Ook daar ziet alles er weer heel gezellig uit , mooi hotel en de kinderen kunnen ook daar weer lekker zwemmen en jullie zelf natuurlijk ook, heerlijk na jullie fietstocht. Nou lieverd heel veel plezier verder en dikke kus van ons.

    Like

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s