Donderdag 1 augustus Plitvice Meren – dag 1

Op het programma stond vandaag een bezoek aan de Plitvice watervallen in het Nationale Park Plitvice. Het was ongeveer 2 uur rijden naar ons volgende hotel dus we hoefden niet veel haast te maken. We wilden niet vroeg de watervallen gaan bezoeken want we hadden wel begrepen dat ook hier de wachtrijen enorm konden oplopen. Het plan was om aan het einde van de middag het park binnen te gaan. Het was maar goed dat we geen haast hadden, want na het ontbijt stonden we met koffers gepakt bij de auto en toen ontdekte Alex een behoorlijk vervelend probleem. De stekkerdoos van de fietsendrager had gisteren blijkbaar de grond geraakt en was volledig in de achterbumper gedrukt. De stekker paste er met geen mogelijkheid meer in. Er was geen beweging meer in te krijgen. We moesten de trekhaak losser schroeven om de stekkerdoos weer terug te kunnen buigen. Maar die schroef losdraaien bleek geen sinecure.

Een technische man van het hotel werd er bij gehaald en hij heeft met professionele sleutels en weet ik veel wat en vooral met heel veel kracht en zweetdruppels uiteindelijk bewegen gekregen in de schroeven. Het was niet leuk om er bij te staan terwijl die man zo hard aan het zwoegen was! Maar hij kreeg het voor elkaar. Wat een held! De fietsendrager kon weer bevestigd worden en wij konden onze tocht vervolgen met een dik uur vertraging.

Onderweg deden we weer boodschappen voor de lunch maar we reden vervolgens het megadrukke gebied rondom Plitvice in en we konden nergens een behoorlijke lunchplek vinden om rustig te zitten. Het was overal betaald parkeren of privéterrein. Op een gegeven moment zagen we een verlaten speeltuin met picnic bankjes. Er was niemand in de buurt. Wij namen de gok. We hadden net het brood gesneden en wilden gaan eten en ja hoor….daar kwam al iemand aan en werden we weggestuurd. Dit was ook privé. Nou ja….dan maar doorrijden naar de accommodatie waar we gelukkig eerder terecht konden. Hier hebben we op een bankje voor het hotel snel nog wat brood gegeten. Vervolgens gingen we naar Plitvice.

Bij het park zijn 2 ingangen en in het park kun je 8 verschillende routes nemen. Vandaag namen we ingang 1 en liepen we route B. Daar zat ook een klein vaartochtje bij. Het park is schitterend. Je kunt niet stoppen met foto’s maken!

We waren nog onverwacht snel door de route heen. We waren om 16 uur begonnen en we waren circa 18.30 uur weer terug op de parking. Ook wel lekker dat we nu een beetje op tijd konden eten en dus ook op tijd naar bed. Vandaag hebben we de “lower lakes” gezien en morgen willen we het gedeelte van de “upper lakes” gaan bekijken. We willen graag vroeg gaan voordat de grote massa arriveert dus we eten om 7 uur bij het restaurant van het hotel.

Inmiddels is het 22 uur en liggen de kinderen er alle 4 al in. Wij ook bijna, alleen nog de blog uploaden 🙂

Alex en ik zaten vanavond nog even na te praten na het eten. Tot nu toe overstijgt Kroatie alle verwachtingen. Het is zo mooi, de mensen zijn gastvrij, het is afwisselend…we hebben er nog lang geen genoeg van!

3 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s