Zondag 4 augustus – naar Momjan

Vandaag op weg naar ons laatste adres in Kroatië! We gaan nog 4 nachten verblijven in Istrie, het bekendste en meest toeristische deel van Kroatië.

We hadden vannacht allemaal lekker geslapen. Met de luiken voor onze ramen is het enorm donker en door de airco ook lekker koel. Als je dan verder ook geen last hebt van dronken gasten dan heb je een prima nachtrust. Om 9 uur lagen de kinderen allemaal nog lekker te slapen!

Om in Momjan te komen konden we kiezen uit 2 routes, 1 door Kroatië en de ander door Slovenië. De navigatie in de auto pakte de route via Slovenië dus zodoende kwamen we daar ook weer eens een keertje. Weer een heel mooie route door een groen landschap.

In de Sloveense plaats Davica gingen we van de snelweg af voor een plaspauze en een lunch. We kregen echt mega grote porties!

Daarna de route vervolgen. Al met al was het iets meer dan 3 uur rijden. Aan de grens tussen Slovenië en Kroatië ben je ook irritant veel tijd kwijt. Je moet je paspoort laten zien en dan wordt er even naar je geknikt en kun je verder rijden. Dat betekent wel dat je irritant lang moet wachten. Voor niks.

In Momjan aangekomen waren we direct echt superblij met ons huis. Het is hier echt heerlijk. Je kunt alle foto’s van het huis op deze website bekijken.

Toen we eenmaal alles uitgepakt hadden, moesten Alex en ik nog op boodschappen jacht. Jammer dat je dan niet rustig van het zwembad en de ligstoelen kunt genieten. Maar ja….Het is natuurlijk zondag en de nabijgelegen supermarkten waren dicht. Dat betekende dat we naar de kustplaats Umag moesten rijden. Kust = toeristen = mega groot aanbod aan supermarkten. We reden naar de Lidl en hebben flink ingekocht. Helaas hadden ze er geen koffiefilters en moest ik ook nog snel de naast gelegen Spar binnen lopen. Maar toen hadden we alles klaar en waren we rond 19 uur weer bij het appartement waar de kinderen zich prima hadden vermaakt bij het zwembad.

Mette ligt lekker te zonnen (maar wilde niet op de foto)
In de verte zie je de zee

Eerst even koffie en daarna brood en fruit eten. Heerlijk op het terras. De rest van de avond hebben we gezwommen en Alex en ik hebben nog even het piepkleine en heel oude dorpje Momjan ontdekt door een korte wandeling te maken.

Echt een oud dorpje
Kasteel van Momjan, ruïne is vanaf ons terras te zien

In de avond is het zwembad mooi verlicht
Uitzicht op het dorpje, kerk en kasteel

Dit is een heerlijke plek. Super om onze vakantie hier af te kunnen sluiten.

3 comments

  • Lekker nog een paar dagjes lekker uitrusten, heerlijk toch. Wat ons opvalt aan die borden eten voor de kinderen wat een enorme hoeveelheden vvlees tsjonge wat veel vlees kunnen ze dat allemaal weg werken? Hier gaat alles z,n gangetje, geniet van deze week en tot achter in de week, liefs ons.

    Like

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s