Woensdag 7 augustus – Rovinj

Onze laatste volledige dag in Kroatië! Er zijn nog zoveel dingen die we willen zien en doen maar ja… we moeten denk ik gewoon nog eens terugkomen! Onder andere hadden we graag het amfitheater in Pula willen zien en dat combineren met een bezoek aan het natuurgebied Cape Kamenjak. Maar voor een laatste dag zou dat wel heel druk worden.

Daarom hebben we deze laatste dag gekozen voor een rustige start van de dag. Lekker uitslapen, niet fietsen, luieren bij het zwembad. Wel betekende het weer heel veel schermtijd… misschien moeten we dat gewoon accepteren, het hoort bij ‘de jeugd van nu’ misschien en ik voel me wel een oud wijf als ik dit opmerk maar toch. Om 12 uur wilden en Alex en ik even een korte wandeling maken, even een beetje actie! We gingen naar de ruïne van het kasteel van Momjan. Het gezucht en geklaag is dan niet van de lucht.

Het was wel een hele hete wandeling en bij het kasteel bleek ook eigenlijk niets te zien. Het wordt gerestaureerd en je kunt er niet echt bij komen.

Het zeer oude en praktisch verlaten Momjan

Hier zie je ons appartement liggen
Staren naar een ruïne

We wandelden weer terug door het dorp. Snikheet was het! We dropen van het zweet. En het was echt maar een wandelingetje van nog geen 2 kilometer. Thuis gekomen doken we allemaal lekker weer even het zwembad in en daarna was het tijd voor de lunch.

Tijdens de lunch dacht ik nog even: het is zo lekker hier, zullen we gewoon niet meer weggaan vandaag? Maar nadat alle kinderen weer klakkeloos in horizontale stand hun positie in bij het zwembad innamen, mobieltje in de hand, oortjes in, had ik er opeens schoon genoeg van en Alex ook. Hij riep dan ook: “Ja, over 15 minuten klaar staan, dan gaan we weg”.

We gingen naar Rovinj. Ongeveer 50 minuten rijden. Een prachtig stadje. Weer veel leuke kleine winkeltjes. Mette heeft nog twee leuke jurkjes gekocht, Finn een voetbalshirt en Sepp heeft weer snoep mogen scheppen omdat ik eergisteren zijn snoepzak per ongeluk in het restaurant had laten liggen. En Loek, die is nog steeds helemaal blut.

In Rovinj

We hebben de toren beklommen van de Sint Eufemia basiliek. 41 meter hoor en 189 traptreden. Je kunt je voorstellen hoe enthousiast de kids waren. Maar zoals Sepp positief inbracht: ik ga alleen even mee voor mijn Insta Stories.

Boven aangekomen werden we wel beloond met een schitterend uitzicht. Echt zo mooi!

Daarna weer naar beneden en voordat alle restaurantjes volstromen hebben wij geleerd dat we met zes personen gewoon vroeg moeten zijn, anders heb je geen tafeltje. Dus om 18.30 uur zaten wij al op een terras ons eten te bestellen.

Na het eten nog 1 keer een ijsje en daarna naar huis. Laatste nacht Kroatië en dus ook de laatste blog. Het was geweldig. Hieronder van ieder kind een stukje over deze reis.

Mette:

Heyhoi,

ik doe mijn verhaal over de watervallen. Wat een geweldig mooie dingen zijn dat zeg. Het enige nadeel is wel dat we heel per ongeluk 10 km te ver liepen. We waren namelijk de weg kwijt. Als kers op de taart ging het ook nog eens regenen. Maarja bekijk het van de positieve kant, hebben we toch nog aan onze conditie kunnen werken deze vakantie;).

Sepp:

Ik vond het hier super leuk. Vooral het zwemmen en snorkelen met de boot. En naar alle leuke stadjes gaan om dingen te kopen. Het lekkerste wat ik heb ontdekt qua eten is cevapcici die Dragan en Vinka hadden gemaakt. Ik heb ook een shirt laten maken en dat vond ik ook heel leuk. En het mooiste huisje waar we zijn geweest was sowieso het laatste huisje. Dus al met al een top vakantie🤪

Finn:

Hallo ik ben Finn en heb veel leuke dingen mee gemaakt met de vakantie van 2019 in Kroatië. het leukste was de water val waar we mochten zwemmen, hij heette krka. de stroming was zo hard dat je gewoon mee werd gesleurd . het leukste hotel of appartement waren ze allemaal alles was zo prachtig het was bijna allemaal een villa . En ook altijd met een zwembad .ELKE dag zwemmen en heel veel leuke stadjes bezocht en mochten toen zelf weten wat we kochten van ons eigen geld ,maar niet altijd iets goeds want ik ben een paar dingen kwijt geraakt of het ging kapot wat best duur was .conclusie van deze prachtige reis is ,dat we SUPER MOOIE dingen hebben gedaan en bij de mooiste plekken hebben gezwommen .echt GAAF.

Loek:

We zijn op vakantie geweest in Kroatië. Wat ik nou echt het leukst vond was de dag dat we een speedboot hadden gehuurd in Trogir. We gingen naar verschillende plekjes en eilandjes. Bij het eerste plekje gingen we snorkelen en zwemmen. Ik kan niet zo goed snorkelen dus ik had een speciaal masker om te snorkelen. Daarmee kon ik door mijn neus ademen en dat vind ik fijn. Het tweede plekje gingen we rondwandelen in een klein vissersdorpje. Op het derde eilandje Solta heb ik een pet gekocht en gingen we even een milkshake drinken. Daarna op het laatste plekje in blue lagoon gingen we snorkelen en bij mij ging het al wel aardig met het snorkelen. Daar was ik blij mee. We hadden een leuke dag gehad met zijn zessen en de kapitein Jozef kon heel goed varen.

4 comments

 • De vakantie weer al voorbij, niet te geloven gewoon zo snel! Goede reis terug morgen en ik hoor wel wat van jullie onderweg via de app. Jammer dat je blut bent Loek, zal ik wat overmaken naa
  r je rekening? 🙂 Groetjes van Opa en Oma

  Like

 • Het zit er weer op voor dit jaar 2019 maar jullie hebben het wel heel gezellig gehad en daar kunnen jullie weer een hele tijd op teren, lekker mooi weer gehad en lekker veel gezwommen en die prachtige natuur en fantastische huizenwat wil een mens nog meer en grote borden met eten en met heel veel vlees, hoe konden jullie het op, kortom jullie zijn allemaal goed aan je trekken gekomen en niet te vergeten de mooie fietstochten van Alexander en Trudy, het kon allemaal niet mooier, goede reis terug en tor ziens bij u thuis, liefs van opa en oma.

  Like

 • Leuk dat de kinderen ook wat geschreven hebben en een grote opsteker dat het turen op de beeldschermpjes door geen van de vier wordt genoemd als hoogtepunt!

  Geliked door 1 persoon

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s