Op naar Renesse – dag 1

Dit jaar zouden we op vakantie gaan naar Engeland, een rondreis langs de kust richting Cornwall, een bezoek aan steden als Bath, Liverpool, Manchester en Londen stonden op de planning. Maar ja…corona gooide roet in het eten. Het zekere voor het onzekere genomen: alles geannuleerd en omgeboekt naar Zeeland. We hoorden dat we achteraf gezien toch naar Engeland hadden gekund: alle quarantaine maatregelen zullen worden opgeheven vanaf 6 juli en wij zouden 7 juli de tunnel nemen….Maar ja, wilden niet zo lang in onzekerheid zitten en zeker zijn van een leuke plek. Daarom zijn we een alternatief gaan zoeken en hebben we 2 weken Zeeland geboekt. Een weekje in Renesse en een weekje in Kortgene aan het Veerse Meer. Mette hebben we blij kunnen maken door een weekje een jeugdcamping in Renesse (eigenlijk Scharendijke) te boeken samen met Mirjam en Rebecca. Daardoor hadden we 1 plekje over in het huisje en kon Shaun, Loek zijn beste vriend, mooi met ons mee voor een weekje.

Een week eerder dan het originele plan was vertrokken we dan naar Zeeland. Op vrijdag 3 juli. Wat was het druk onderweg zeg! Er waren duidelijk meer mensen op dit idee gekomen.

Om 16 uur konden we inchecken in het huisje, dat werd bijna 17 uur. Bedden opmaken en even wat gaan eten in het dorp. Een wandeling van ongeveer 20 minuutjes.

Daarna naar Scharendijke waar de dames met ons boodschappen gingen doen. Een overvolle supermarkt, totaal niet corona-proof! Nadat we de wagentjes vol hadden gegooid hebben we de meiden teruggebracht naar de camping waar bij de meeste tenten al flink werd gefeest en vooral flink werd gedronken. Heel benieuwd hoe ze deze week gaan ervaren.

De meiden voor hun tent

Toen we weer in het huisje zaten lagen de jongens uiteraard in game-houding. Maar ze stonden wel te popelen om nog naar het strand te gaan! Omdat we al genoeg hadden gelopen vandaag besloten we even met de auto te gaan. Achteraf gezien ook maar beter ook want de jongens wilden zwemmen en ze kwamen natuurlijk verkleumd het water uit. Nu konden ze in een warme auto stappen.

Windkracht 6 en 16 graden maar toch het water in! Dapper!

Morgen en overmorgen zijn de vooruitzichten nog niet best maar we in de loop van de week zal het weer beter worden. We gaan er wat leuks van maken!

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s