NYC – dag 2 – Zaterdag 21 oktober

Redelijk lekker geslapen want de airco maakte nogal flink wat lawaai en het was al met al nog wat wennen aan het nieuwe ritme maar Alex had nergens last van en sliep prima.

In ons hotel zaten we al vroeg aan het ontbijt. Als eersten zelfs. Het was nog maar 8 uur. We spraken met Willemijn af elkaar om 9.30 uur te ontmoeten bij Top of the Rock. Een ideale manier om je bezoek aan New York mee te beginnen. Met een snelle lift omhoog en vanaf grote hoogte konden we de stad bewonderen. Geweldig om je zo een beetje te kunnen oriënteren op de stad.

Rockefeller Centre met boven de Top of the Rock

IJsbaan bij Rockefeller Centre

Wereldberoemd beeld van bouw Rockefeller Center

De Club van 3

Old friends on Top of the Rock
Na Top of the Rock pakten we de metro en gingen we naar het 9/11 Memorial museum. Een ontzettend indrukwekkend museum. We brachten er heel veel tijd door.

WTC 1995

WTC 9/11 2001

Overgebleven muur van the North Tower

Memorial

Freedom Tower
Rond 2 uur ‘s middags vertrokken we weer uit het museum en pakten we een taxi naar het restaurant The Dutch. Dit leek Willemijn wel een leuke toepasselijke plek om te lunchen en dat klopte ook helemaal. Heel lekker gegeten. We waren er ook wel aan toe!

Vervolgens gingen we met de taxi naar The High Line. Dit is een wandelpad op hoogte, aangelegd op een oude spoorbaan. We hebben de route helemaal gelopen. Zo’n 4 kilometer. Je hebt zicht op de Hudson en de city. Leuk om te doen met dit heerlijke weer. Aan het einde van The High Line waren we dringend aan een sanitaire stop toe. We stopten bij Old Country Coffee. Even pauze.

Daarna besloten we met de metro terug te gaan naar het hotel. Via Grand Central Station reisden we. Wow, wat een mooi gebouw. Hier was ook een ontzettend grote Apple Store dus daar hebben we ook nog snel een kijkje genomen.

Daarna even relaxen in het hotel. Tijd om even wat foto’s te uploaden en een stukje van de blog te schrijven. We sloten de dag af met een heerlijk diner bij Spicy Symphony. Indiaanse keuken. We hebben een top diner gehad en ook echt een top dag!