NYC – dag 3 – Zondag 22 oktober

Heerijk geslapen en de dag vroeg begonnen met een ontbijt in het hotel. Daarna moesten we ongeveer 2 kilometer wandelen naar het vetrekpunt van onze gospeltour. We moesten nog stevig doorwandelen om op tijd te zijn dus dat was even een momentje van stress. Maar we waren nog net op tijd en namen plaats in de touringcar.

Jut en Jul in de bus

Wat was dit een geweldige tour! De gids was om te beginnen al heel erg goed. Ze was duidelijk een zeer ervaren gids. Ze deed al tours sinds de jaren 80. Ze had zo  ongelooflijk veel te vertellen. Heel rustig en duidelijk. Informatie over de geschiedenis van de stad, architectuur enz.

Huis van Hamilton
Info over Hamilton

We reden door Harlem waar we een stop maakten bij het huis van Alexander Hamilton. Op dit moment is er op Broadway een musical over zijn leven.

Huizen in Harlem

Daarna reden we door naar The Bronx. In The Bronx bezochten we een kerk waar een gospel koor aan het swingen was. De dames die voorgingen in gebed hadden eigenlijk geen microfoon nodig. Ze schreeuwden heel wat keren Oh dear God, Almighthy God en Halleluja. Prachtig om mee te maken. Het bleek Womans Day in de kerk en de dames  moesten in het wit, paar en goud gekleed gaan. Ik ben even vergeten hoe dat nu zat met die kleuren. Iets met Strength, Purity en nog iets…

Swingen en zingen
Karaoke
Gekleed in wit, paars en goud

Na ongeveer een uur ging de dienst nog heel vrolijk verder maar wij gingen verder voor een lunch met Soul Food in de Cotton Club. Oh wat dat ongelooflijk lekker! Iets te veel gegeten…

The Cotton Club
Soul Food buffet
In The Cotton Club
Entertainment!

Intussen was er entertainment van een Jazz band. De zangers was behoorlijk gepassioneerd. Het zweet droop van haar hoofd. Ze trakteerde bij het weggaan iedereen op letterlijk kletsnatte zoenen!

Times Square
en nog meer reclame op Times Square
Alex @ Times Square

Daarna gingen we weer terug naar het vetrekpunt waar Willemijn bij de Starbucks zat te wachten. Even een kopje koffie en wandelen maar! Via Times Square liepen we naar en “leuke foto oppurtunity” volgens Willemijn. We moesten even afwachten wat dat nou zijn maar het bleek een groot LOVE standbeeld.

LOVE

Vervolgens richting Central Park langs het Plaza Hotel naar 5th Avenue. Even langs de grote designer winkels gelopen en The Trump Tower bewonderd. Wat een drukte.

Op naar het hotel! Van 17 tot 18 uur is het hier gratis wijntjes drinken en lekkere kaasjes eten. Heerlijk pauze houden!

Na de pauze wandelden we naar de Empire State Building. We hadden kaartjes om naar de 86ste verdieping te gaan maar we hadden ook nog extra bij betaald voor de 102de verdieping. Voor iedereen die nog naar NYC gaat zou ik zeggen: bespaar je het geld en blijf op de 86ste. Op 102 blijf je achter glas, is het klein en benauwd en kun je geen mooie foto’s maken!

Maar het bezoek aan de Empire State Building was echt geweldig. Prachtig om “the city of lights” te bewonderen vanaf deze hoogte!

Chrysler Building
The Honeymooners op The Empire State Building
Het ene jaar sta je in Vegas, het andere jaar in NYC
Inzoomen op de Freedom Tower
Freedom Tower in de verte

Na het bezoek een de Empire State Building aten we nog een beetje sushi en andere Aziatische gerechten in een heel erg hip tentje waar we ons best oud voelden. Maar het was heerlijk!

Daarna met de taxi naar het hotel. Inmiddels is het al weer 21.30 uur en moeten we eigenlijk al het bed in want morgen hebben we ook een druk programma: naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island!