NYC – dag 4 – Maandag 23 oktober

Vroeg uit de veren vandaag want om 8.30 uur moesten we al verzamelen bij Battery Park om met de ferry naar het vrijheidsbeeld te gaan. We hadden een tour geboekt met een gids en met Willemijn afgesproken dat we er om 8.15 uur zouden zijn. Maar het metrosysteem is nog niet helemaal ontrafeld door ons. We namen een metro die een enorme detour bleek te nemen. Het ging traaaag! Wel de goede kant op maar we werden langzaam toch nogal nerveus dat we niet op tijd bij de afgesproken plek zouden zijn. Daarom besloten we toch maar uit de metro te gaan en een taxi te namen. Pfffff 8.15 uur haalden we niet meer maar precies om 8.30 uur waren we op de afgesproken plek waar Willemijn heel rustig zat te wachten.

Met de super enthousiaste gids Sara gingen we op pad. De ferry op en naar the Statue of Liberty. Vanaf de ferry hadden we een prima zicht op het Vrijheidsbeeld. Het was behoorlijk bewolkt maar verder goed weer. Super om het beeld in het echt te kunnen zien.

Op the Island of Liberty gingen we aan wal en vertelde Sara ons allerlei wetenswaardigheden over het beeld. Leuke feitjes. Duidelijk een meerwaarde om met een gids op pas te zijn.

Vervolgens konden we bovenop de sokkel staan en van binnenuit naar boven kijken om de constructie van het beeld te bekijken. Deze constructie is bedacht door Gustav Eiffel.

Prachtig zicht op de Freedom Tower

Nog even op de foto voordat de ferry gaat

Vanaf de sokkel hadden we een prachtig zicht op Manhattan.

Buiten aangekomen maakte Sara van haar hele groep een paar mooie foto’s met het haar “green girlfriend’. Zij doet deze tour dus vrijwel iedere dag….

Vervolgens weer op de ferry en door naar Ellis Island. Daar vertelde Sara ons over de gigantische immigrantenstroom en welk traject zij moesten doorlopen om de USA binnen te komen. Vroeger was het zo makkelijk om binnen te komen! Als je maar gezond was en kon werken dan was je welkom. Er waren arbeidskrachten nodig. Hoe anders is het nu…

Na de uitleg van Sara was het tijd om afscheid te nemen van Willemijn. Zij moest haar vlucht naar Boston halen. Wat hebben we het weer gezellig gehad met z’n drieën! Wat kunnen we goed reizen samen! Echt een super match. Hopelijk kan Willemijn zich volgend jaar ook weer aansluiten op onze reis. We hebben weer grote plannen in ieder geval.

Toen Willemijn op de ferry stapte gingen wij nog even op ontdekkingstocht. Er is een grote cirkel geplaatst op Ellis Island om geld in te zamelen. Hierop staan de namen van mensen die geld hebben gedoneerd. Dit zijn veelal mensen die hier zelf, of familie van hen, zijn aangekomen op Ellis Island. Geen Van Iwaarden maar Krist vonden we wel!

Daarna weer met de ferry terug naar het vaste land.

 

Hier even snel een broodje gegeten en door naar 21 Century. Een warenhuis waar je allerlei designermerken kunt kopen met mega veel korting. Alex heeft een broek en winterjas gescoord en ook ik heb een shirt en blouse kunnen bemachtigen. Ruim 50% korting. Dat is leuk shoppen!

Daarna waren we echt helemaal kapot. Tijd voor een rustig moment en dus weer met de taxi naar het hotel. Hier in het hotel is he van 17 tot 18  uur happy hour. Gratis wijntjes en kaas. Heerlijk. Wat een uitvinding. Ideaal moment om de blog bij te werken.

De avond afgesloten met een eenvoudig diner bij La Toscana 49 in de straat achter het hotel. Vroeg naar bed want het is best slopend zo’n city trip. En morgen staat de fietstocht door Central Park op de planning!