NYC – dag 5 – Dinsdag 24 oktober

Het liep vandaag duidelijk anders dan gepland! Het was de bedoeling dat we een fietstocht gingen maken door Central Park. De weersvoorspellingen waren niet al te best maar als echte Nederlanders moesten we dat wel aan kunnen. Maar om half 9 kregen we al een telefoontje dat in verband met de regen alle tours van die gecanceld werden. Best balen!

We hadden al vroeg ontbeten en waren er helemaal klaar voor. En nu? We zouden ‘s middags naar het MoMA gaan. Het Modern museum of Art. Maar die ging pas 10.30 uur open. Daarom eerst even de metro gepakt richting Union Square. Daar wat gewinkeld op Fifth Avenue totdat we aankwamen bij de Flatiron Building die we nu ook met eigen ogen hebben gezien.

Flatiron Building

Vervolgens weer de metro gepakt om naar het MoMA te gaan. Inmiddels was het behoorlijk shit weer geworden. De hele ochtend was het prima weer geweest. We hadden achteraf gezien prima kunnen fietsen! Maar goed, het begon aardig te regen en volgens mij had half New York het zelfde plan als wij. Ongelooflijk wat een mensenmassa in dat museum. Dat was wel een beetje jammer want hele drommen mensen staan voor de bekendste werken. Maar als je het vergelijkt met het Louvre valt het nog wel mee als je kijkt wat voor idiote mensenmassa daar soms voor de Mona Lisa staat.

We begonnen op Floor 6 waar een modetentoonstelling was. Of eigenlijk was de centrale vraag: is fashion art?

Versace jurk
Schoenen van Elton John

Op Floor 5 verbleven we het langst. Heel veel beroemde kunstenaars bewonderd! De meeste drukte was er bij ‘Starry Nights’ van Van Gogh en ‘Les Demoiselles d’Avignon’ van Picasso. Dankzij de audiotour hoor je ook nog wat achtergrond info. Altijd handig.

Broadway van onze ‘eigen’ Piet Mondriaan
Les Demoiselles d’Avignon van Picasso


We hadden nog niet geluncht dus het leek Alex een goed plan even wat te eten in het museum. Prima plan dacht ik. Totdat ik het menu zag! Een sandwich & soup werd aangeprezen voor de verrassend scherpe combivoordeelprijs van slecht $29. Dan nog maar even honger lijden!

Na het MoMA gingen dus elders lunchen. We belandden om Café 53. Wat geweldig! Allemaal vers eten dat je kunt opscheppen en dat je op gewicht afrekent. Heerlijk!

Daarna nog even shoppen. We gingen naar wat bekende warenhuizen en we sloten de dag af bij Bloomingdales waar ik het niet kon laten om even te profiteren van de Visagie afdeling. Voorzien van een compleet nieuwe look stapte ik Bloomingdales uit. Gelukkig had Alex een stoel en WiFi….

In het hotel weer lekker genoten van het gratis wine & cheese uurtje en weer even bijgekletst met de Amerikaanse dame die er gisteren ook al was.

Vanavond hebben we heerlijk Japans gegeten. We voelden ons echte New Yorkers. We sloten aan bij de rij de buiten stond nadat we binnen onze naam hadden laten noteren. Na een kwartiertje wachten was er plaats. Wat een drukke tent! Je schoof aan aan een lange tafel. Je zit dus pal naast wildvreemden. Geen idee wat we moesten kiezen! We snapten niks van de kaart. Gelukkig wist de waitress ons goed te adviseren en hebben we heerlijk gegeten!


Daarna terug naar het hotel gewandeld. Bij iedere wandeling door de stad blij je je weer verbazen. Er is zoveel te zien!

Morgen hopelijk eindelijk fietsen!