NYC – dag 6 – Woensdag 25 oktober

Hoera! Vandaag kwam het er gelukkig wél van. Fietsen door Central Park! Om 10.30 uur moesten we aanwezig zijn en om 11 uur gingen we fietsen. Even lopend met de fiets aan de hand naar het park en vanaf daar kon er veilig gefietst worden. Onze gids was Dan. Je kon zien dat hij dit heel vaak doet maar dat maakte niks uit, hij was heel enthousiast en vertelde honderduit. Rondom Central Park wonen de “superrich” en hij kon precies vertellen wie waar woont en hoe duur de appartementen zijn. Het appartement naast The Plaza Hotel dat uitkijkt over Central Park is onlangs gekocht door Lady Gaga voor $140 miljoen. Even later wees Dan ook de kleuterschool nog aan waar dezelfde lady Gaga op school had gezeten. Schoolgeld per jaar: $60.000 Ach…

Tijdens onze tocht stopten we bij diverse punten in het park waarbij de gids meer uitleg gaf. Hij somde talloze films op die op allerlei plekken in het park waren opgenomen. Erg leuk!

Alex klaar voor de start
The Mall – The Literary Walk met standbeelden van schrijvers
Wij samen bij The Mall
Shakespeare
The Lake en Bethesda Fountain
Samen voor de fontein
Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir
Een appartementencomplex voor de superrich
Alex in Shakespeare Gardens
The Dakota, waar John Lennon woonde en Yoko Ono nog steeds woont

We reden eerst langs de “east side” en eindigden via de “west side” waar we stopten bij Strawberry Fields, een memorial voor John Lennon.
Sheep Maedow

Na 2 uur hadden we een een leuke route gefietst en zat onze tijd er helaas op. We leverden de fietsen in en vroegen de gids waar we leuk konden lunchen. Hij gaf ons de tip te wandelen naar Hell’s Kitchen, een wijk die vol leuke restaurantjes zit, ver weg van de dure toeristische restaurants. Wij hebben dat advies opgevolgd en Alex was nog even in de veronderstelling dat we op zoek ging naar het restaurant Hell’s Kitchen om er dus later achter te komen dat de hele wijk zo heet.

Hell’s Kitchen
Restaurant Meatball
Het menu bij Meatball
Meatball binnen
We belandden in het restaurant Meatballs. Zoals te verwachten stonden  er alleen maar gehaktballen op de kaart. Leuk en lekker! Weer echt een heel leuke ervaring.

Na de lunch met de metro naar Macy’s om nog even te shoppen. UGGS gekocht in de uitverkoop (in een redelijk charmante variant) en nog wat andere leuke items.

Shoppen!
Leuke kersttruien te koop
Daarna weer met de metro naar huis en even langs de supermarkt waar we broodjes en salade haalden. We hebben even gesnackt op de kamer want we hadden deze avond kaartjes voor Broadway en daarom geen tijd om uiteten te gaan.

Om 19 uur wilde we naar Broadway wandelen want we moesten de kaartjes ophalen die we online via een of andere kortingssite hadden gekocht. Maar ik stootte in de badkamer heel onnozel mijn hoofd waardoor ik sterretjes zag en we 20 minuten te laat de deur uit stapten. We wilden een taxi aanhouden om sneller op de plaats van bestemming te kunnen komen maar alle taxi’s leken we bezet en het verkeer…geen doorkomen aan eigenlijk! Opeens stond er een student met een fietstaxi voor onze neus. We dachten: ok, doen we. Was een te gekke ervaring maar wel achterlijk duur! Toch hadden we het niet willen missen. Wat een ervaring om zo door New York te scheuren.

We waren op tijd om de kaartjes van The Phantom of the Opera in ontvangst te nemen. We hadden echt schitterende plaatsen. Zo geweldig! We gebruikten de site TodayTix. Echt een aanrader voor mensen die nog plannen hebben om naar een musical in New York te gaan! Echt bijna 50% van de prijs en je hoeft niet in de rij te gaan staan bij de TKSK kiosk op Times Square!

Het musical was geweldig, de zang, de kostuums en de prachtige decors. Een hele belevenis! Leuk om dit meegemaakt te hebben! Na de voorstelling gingen we met de normale taxi naar huis en moest ik deze hele blog nog tikken 🙂

Morgen laatste dag. We gaan een fietstour door Brooklyn doen!