NYC – dag 7 – Donderdag 26 oktober

De laatste dag alweer! Wat gaat de tijd toch snel . Gisteren hebben we het behoorlijk laat gemaakt. De musical was natuurlijk niet al te vroeg afgelopen, toen nog naar het hotel en in het hotel hebben we met de receptioniste even doorgenomen hoe we de volgende dag het beste naar Brooklyn konden reizen. Daarna zijn we gaan inpakken en bleek dat er nog een beveiligingsding op Alex zijn nieuw gekochte jas zit! Dat wordt nog een project om die te verwijderen. Of misschien lukt het wel bij een of andere winkel in Kampen. Nadat we alles hadden ingepakt konden we met een gerust hart gaan slapen want de volgende dag moesten we er weer vroeg uit omdat we een fietstocht door Brooklyn gepland hadden.

Één ding hebben we hier wel geleerd: Google Maps vertelt je altijd veel te positief hoe laat je ergens zult aankomen. Je moet minimaal 20 minuten extra rekenen! Zeker in de spits. Vandaag gingen we dus al om 8.30 uur weg uit het hotel om om 9.45 uur in President Street te zijn in Brooklyn. Eindelijk eens geen stress dit keer en echt lekker op tijd! De wandeling naar de bike shop was ook super want we kwamen door leuke straatjes met huizen die versierd waren voor Halloween.

eekhoorntje bovenop het skelet!

We hadden geboekt via Baja Bikes. Een Nederlandse organisatie. Gevolg was dat de hele groep dus bestond uit Nederlanders en dat we begeleid werden door een Nederlandse gids.

We hebben 20 kilometer gefietst en 2 bruggen overgestoken. Eerst over de Manhattan Bridge naar Chinatown en daarna terug over de Brooklyn Bridge. Voor Alex een makkie natuurlijk maar ik vond die bruggen omhoog echt flink pittig!

Red Hook
Vanaf Brooklyn uitzicht op Manhattan

Chinatown was echt China! Je waant je gewoon even in Azië. Leuk om te zien. We hadden hier wel een paar spatjes regen maar al met al bleven we aardig droog.

Chinatown

Op de Brooklyn Bridge hadden we nog tijd voor en fotoshoot. Inmiddels was ik wel lichtelijk rood aangelopen maar de tweede brug ging veel beter dan de eerste. Op advies van Alex hield ik gewoon mijn eigen tempo aan. Goed advies. Anderen in de groep stapten af maar je moet je dus gewoon niet gek laten maken.

Op de Brooklyn Bridge kwamen we ook nog Jeroen van de Boom tegen. Hij deed samen met zijn zoon een private tour met hetzelfde bedrijf.

Na de fietstour gingen we lunchen in een Slowaaks lunchcafe waar ze ‘pierogies’ serveerden. Een soort deegkussentjes die je kunt bestellen met hartige en zoete vulling, gekookt of gefrituurd. Erg lekker!

Daarna met de metro weer naar Manhattan om de bagage op te halen. Tijd om de terugreis voor te bereiden. We hadden de bagage nog in het hotel staan. Daar mochten we lekker in de lobby gratis koffie drinken en weer lekker van 17 tot 18 uur wijntjes drinken en kaas eten. Helemaal fijn!

Wat hebben wij een top week gehad!