Wenen 30 juni t/m 2 juli 2017

Op 23 juni zijn we getrouwd en bij trouwen hoort een huwelijksreis! De échte honeymoon laat nog even op zich wachten want in oktober gaan we naar New York. Maar nu eerst een super leuk weekend met een arrangement van MijnPrivileges.nl naar Wenen!

Dag 1

We moesten al heel vroeg op pad want we vlogen om 6.50 uur. Dat had als groot voordeel dat we vrijdag de hele dag in Wenen goed konden besteden. Na aankomst in het chique hotel “Grand Hotel Wien” hebben we rustig even koffie gedronken op het terras en genoten van een lekkere apfelstrudel.

We hadden kaartjes voor het Belvedere museum. We liepen daar in ongeveer een kwartiertje heen. Het was prachtig weer!

In de tuin van het Belvedere museum

In het Belvedere museum het we ‘The Kiss’ gezien van Gustav Klimt. Alex had er nog nooit van gehoord maar na zijn bezoek aan Wenen zei hij zelf “Klimt heeft voor mij geen geheimen meer”. Even een gat in de algemene kennis van kunst en cultuur opgevuld 🙂

The Kiss!
Een selfie met de nepperd
En dit is het echte meesterwerk

Na een lekkere lunch op het terras bij Ludwig & Adele gingen we naar Pedal Powers waar we een 3 uur durende fietstocht hadden gereserveerd om 14.30 uur. We hebben ontzettend veel gezien!

Huis Hundertwasser

Just married, alleen de blikjes ontbreken nog!
De Prater
De gereden route

Na de tocht lekker even bijkomen in het hotel. Een beetje lekker opfrissen voor het avondeten en stiekem ook nog even geslapen. We waren al wakker sinds 04.00 uur dus dat was wel even lekker. Daarna een heerlijke schnitzel gegeten (Alex) en Tafelspitz (Trudy) bij Plachuttas.

De eerste dag was helemaal geweldig!

Dag 2

De dag begonnen met een geweldig ontbijt waar het hotel maar liefst €36,- p.p. voor vraagt. Zijn wij even blij dat het bij ons arrangement hoorde!

Vandaag stond Schönbrunn op het programma. Het Schönbrunn Paleis is het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie. Even een korte trip met de metro want het paleis ligt 6 kilometer buiten het centrum. Ook vandaag weer heerlijk weer!

Samen voor de fontein van Schönbrunn
De tuin was ook prachtig!
Selfie!
En vooruit ook nog een selfie in de tuin

We hebben het paleis bezocht aan de hand van een audiotour en vervolgens door de tuinen gewandeld. We maakten de klim naar Glorietta, een neo-klassiek bouwwerk met zuilengang dat bovenop de top van de Schönbrunn heuvel prijkt. Best een klimmetje!

Onze lunchplek: de Glorietta
Schitterende fonteinen

We hebben hier geluncht en vervolgens wandelden we naar beneden door de tuinen en kwamen we een slang tegen! Schrik!

Na het paleisbezoek zijn we met de metro teruggegaan en hebben we de Stephansdom in het centrum bezocht. Toen was het tijd voor een lekkere kop koffie met nog veel lekkerder gebak bij de beroemde Konditorei Demel. Daarna zijn we naar het hotel gegaan, lekker even opfrissen voor onze eerste kennismaking met een Michelin sterrenrestautant.

Stephansdom

We aten die avond dus in restaurant Le Ciel helemaal bovenin het hotel. Er stond ons een enorme brigade op te wachten. Allemaal even vriendelijk. Er was in het restaurant maar 1 ander tafeltje bezet. Dat veranderde echter 10 minuten na binnenkomst toen er een hele stroom toeristen binnenkwam. Ook een hele tafel met Aziatische mensen die non-stop met hun mobieltje bezig waren.

We mochten een 3 gangen keuzemenu nemen. De gerechten leken ons allemaal wel prima maar de oesters hebben we niet genomen. Om een lang verhaal kort te maken: het was een topavond! Wat een ervaring. Niet in de laatste plaats ook de enthousiaste en vriendelijke sommelier die ons honderduit vertelde over allerlei Oostenrijkse wijnen. Hij liet ons van alles proeven. Het eten was zo heerlijk, de wijn minstens zo lekker en de muziek sfeervol…we besloten op eigen kosten het menu uit te breiden met een kaasplankje. Helemaal geweldig. We moesten voorzichtig opstaan en haalden de kamer nog op een heel waardige manier maar die wijntjes voelden we wel zitten!

Aan tafel in Le Ciel
De normale a la carte menu kaart
en de kaart waar wij uit moesten kiezen
onze schitterende voorgerecht: artic char
gerecht grey mullet (Trudy)
Grilled short ribs (Alex)

Dag 3

De laatste dag! Weer de dag goed begonnen met een super ontbijt! Daarna stond een rondleiding bij de Spaande rijschool op het programma. Helaas worden er in de maanden juli en augustus geen shows gegeven want dat had ik heel graag gezien. Juist vandaag was Monty Roberts op bezoek bij de Spaanse rijschool voor een show. Jaren geleden hebben Martine, Tineke en ik een poging gedaan zijn show te bezoeken in Antwerpen maar door totaal noodweer zijn we er nooit terecht gekomen. Nu heb ik Mr. Roberts himself even gezien, maar helaas niet in actie.

Wat een keurige zadelkamer!
Je mocht geen foto’s maken in de stallen 😊

De rondleiding door de stallen was zeker heel leuk en interessant voor een ex-paardenmeisje zoals ik en het was gelukkig ook voor Alex nog wel voldoende boeiend.

De Spaanse rijschool

Vervolgens hebben we ook nog het Sigmund Freud museum bezocht maar dat viel eigenlijk wel behoorlijk tegen. Het huis ,waar Freud totdat hij vluchtte voor de nazi’s, heeft gewoond sprak niet echt tot de verbeelding. Er werd eigenlijk bijna geen informatie gegeven over zijn levenswerk. Misschien voor de echte kenner en liefhebber leuk om honderden foto’s uit zijn privécollectie te zien maar ons kon het niet echt boeien. Gelukkig was het mooi weer en besloten we langs de Donau te wandelen op zoek naar een leuke plek om te lunchen. Aan het water vonden we niet zo snel wat dus zijn we weer het centrum in gewandeld en hebben lekker geluncht in het hartje van de stad. Verder stond er die dag niet meer zoveel op het programma en daarom zijn we rustig terug gewandeld naar het hotel. Nog een lekkere kop koffie met gebakje voor vertrek en toen weer met onze chauffeur naar het vliegveld.

Wat een op en top luxe weekend. We hebben genoten!