Dag 16 dinsdag 7 augustus

Na 1 overnachting in Durban is het al weer tijd om door te gaan. Van Durban, of eigenlijk Umhlanga, hebben we vrijwel nauwelijks iets gezien. We hebben afgelopen nacht nog wel een avontuur beleefd. Toen we wilden gaan slapen om 22.15 uur kwamen we er achter dat de bewegingsmelder buiten in de dakgoot om de minuut aan sprong. Daar werd je helemaal simpel van! Of eerlijk gezegd: ik. Alex heeft zich heel heldhaftig aangekleed en ging op zoek naar de manager van het guesthouse maar het was al geheel verlaten. Dus Alex stapte weer in bed en had zo iets van: joh, ogen dicht en dan merk je er niks van. Maar ja, ik werd er helemaal kriegel van. Dus ik in mijn nachthemd op slipper op onderzoek. Ik kreeg de tuindeur open en vond de lamp. Vervolgens heb ik een stoel naar buiten getild omdat ik de lampen los wilde draaien. Dat zou me niet lukken qua hoogte maar Alex ging, zoals een goede echtgenoot betaamt ;-), voor de tweede keer in de kleren en schroefde de lampen los. We hebben vervolgens heerlijk geslapen!

Vandaag moesten we circa 3 uur rijden naar Saint Lucia. We besloten een tussenstop te maken in Shakaland. Dit is het dorp dat gebruikt is voor de serie. Het is een traditioneel Zulu dorp dat nu in gebruik is als “Cultural Village” en waar je als toerist rondleidingen kunt krijgen en demonstraties en shows kunt zien. Eerst reden we nog verkeerd en al met al kwamen we er om 11.15 uur aan. Heel de parking was leeg! We dachten echt: wat is dit nu weer. Nou, dan sta je daar in the middle of nowhere in Zulu land en dan denk je toch: tsja….we zien het wel. Dus wij naar de receptie. Daar kregen we info over een wel 3 tot 4 uur durend programma dat om 12.30 uur zou beginnen. Nou daar hadden we niet echt trek in. Toen bleek dat het ook wel wat sneller kon beginnen. Ja natuurlijk kon dat. ER WAS NIEMAND! Maar goed, toen hoorden we de prijzen en sloegen we even dicht. In totaal kostte het hele geintje, inclusief een lunchbuffet ruim 2500ZAR. Nou, reken zelf maar uit hoe achterlijk veel dat is. Maar ja, je zit al een paar uur in de auto en andere lunchopties zijn er ook niet echt dus jawel hoor: doe dan maar. Pfffff, wat een “tourist trap” is dit.

Ons privébezoek zag er als volgt uit:

  • ontvangst door onze chagrijnige gids met wel een heel sexy outfit
  • een intro door onze nog steeds chagrijnige gids
  • een verplichte rondgang door een soort openlucht museum met allemaal acteurs die ook niet echt vrolijk gestemd leken
  • een bierbrouwerij demo en een bierproef demo waarbij onze gids en de overige acteurs flink van het bier dronken en wat ontdooiden
  • een dansdemo die om 12.30 uur begon
  • een dansdemo die om 13 uur nog niet was begonnen
  • een zwetende familie Krist/de Goeijen die zich toen maar op het lunchbuffet hebben gestort
  • een lekker lunchbuffet, dat dan weer wel
  • en ja hoor: de dansdemo werd alsnog gegeven, om 13.30 uur.
IMG_2277
een ernstig gevecht

Schermafbeelding 2018-08-07 om 22.51.28

IMG_2273

Nou nou wat een gedoe zeg. Echt een verspilling van tijd en geld, heel veel geld. Maar ja….niks aan te doen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

IMG_7781

IMG_2307

Snel door naar Saint Lucia waar we hartelijk zijn ontvangen door Cisca en Albert, een Nederlands stel dat een mooi guesthouse runt. Daarna even een snelle hap eten in het dorp en weer naar bed. We hebben veel zin in morgen. Een hippo & croc tour en een paardrijtocht!