Dag 24 woensdag 15 augustus

Gelukkig al met al ondanks de muggen en de vele geluiden nog best OK geslapen. De kinderen waren ook doodmoe en hadden ook vrij goed geslapen. Alleen had Loek de hele nacht bovenop zijn dekens gelegen in plaats van eronder want per ongeluk had de hele nacht zijn elektrische deken aan gestaan en hij smolt zowat van de warmte. Hij had geen idee hoe hij hij, zonder de klamboe weer in de warm te schoppen, de deken uit moest zetten. Daarom was hij maar bovenop zijn deken gaan liggen en dat was qua warmte goed te doen.

Om 6 uur moesten we in het restaurant zijn voor koffie, thee of hot chocolate en een koekje en om 6.30 uur precies gingen we weer met Philip en Vestment op pad. Tsjonge wat een safari’s hebben we weer gehad op deze dag! Zowel de ochtend als de middag safari waren spectaculair. We hadden al gezegd dat we heel graag een luipaard wilde zien zodat we echt konden zeggen dat we The Big Five hadden gezien. Vanaf dat moment had Vestment zijn focus volledig op de “leopard”. Hij rustte niet voordat hij er eentje aan ons had kunnen laten zien. Maar behalve de luipaard hebben we nog zoveel meer moois gezien! Dit waren echt onze meest geweldige safari’s! Alex heeft een filmpje gemaakt van de ochtendsafari.

Tijdens de ochtend safari had Loek nog een incidentje. Hij moest plassen maar hij liet ook even een flinke natte scheet! Oeps. Ook de broek was vies! Dus daar stond Loek in zijn blote kont midden in de bush. Gelukkig gaf Vestment hem een mega poncho die als een soort tent om hem heen viel dus zo hebben we hem mee terug genomen naar het kamp.

Vestment checkte ’s avonds regelmatig: “Loek, my boy, are you OK?”. In de avond moest Loek tijdens de safari weer de bush in. Dit keer had Philip WC papier voor hem meegenomen. Poepen in de bush. Loek kon er gelukkig wel om lachen!

IMG_2908
In de avond: de gieren kwamen de restjes op eten van de zebra
IMG_2909
De avond valt snel, om 16.30 uur gaat de zon onder
IMG_2890
Witte neushoorns

IMG_2882.jpg

IMG_2888
In slowmotion sluipen de broers naar de impala’s
IMG_2868
Uitbuiken na het eten van zebra
IMG_2866
De zebra gaat helemaal op!
IMG_2861
De leeuwen eten een zebra

IMG_2852

De gebroeders cheetah op pad