Dag 25 donderdag 16 augustus

Onze laatste dag en dus ook onze laatste safari! Ons doel was bereikt: we hadden de Big Five gezien. Loek en Finn hadden super fanatiek alle dieren bijgehouden die we gezien hadden in een boekje dat we speciaal daarvoor gekocht hadden.

IMG_9373.JPGkruger-sightings1024x704.jpg

Vestment vond de missie voltooid en wij hadden in de ochtend nog een hyena gezien bij onze tent dus wat bleef er nog te wensen over. “Just enjoy guys”, was het motto. En zo werden we op onze laatste safari nog getrakteerd op een groepje leeuwenbroers en een groepje buffalo’s. Ook zagen we de uiterst zeldzame Sable Antilope. Vestment zei dat hij die soms wel een heel jaar niet zag.

Hieronder enkele foto’s en video’s van onze laatste safari.

IMG_2915.jpg

IMG_2939.jpgIMG_2929.jpgIMG_2932.jpg

Na deze laatste safari hadden we nog een ontbijt en om 11 uur stonden Philip en Vestment bij de tent om de koffers op te halen.

Toen was het tijd om aan de terugweg te beginnen. Een flinke afstand naar Johannesburg maar we hadden er de hele dag de tijd voor. We hebben een stop gemaakt in Dullstroom waar we een lekkere pannenkoek hebben gegeten en de laatste souvenirs hebben geshopt. Omdat dit gebied bekend staat om het forelvissen heb ik gekozen voor de pannenkoek met forel maar de rest nam een pannenkoek met chocolade mousse en ijs. Sepp koos voor kaas met bacon.

harrie's_pancakes_1.jpgDaarna moesten we toch echt naar O.R. Tambo, het vliegveld van Johannesburg. We waren er om 19 uur en leverden onze auto in. We zouden pas om 23.15 uur vliegen dus we hadden nog ruim de tijd om wat te eten, te drinken, te shoppen en van de wifi gebruik te maken.

De terugreis ging prima en we gingen met de Schiphol taxi naar huis. Alleen Alex viel niet in slaap maar de rest….

Wat was dit een topvakantie! Een ervaring om nooit te vergeten!