Dag 5 vrijdag 27 juli

Vandaag moesten we ons heerlijke appartement in Kaapstad verlaten. We hadden hier echt nog veel langer kunnen blijven. Er is hier nog zo veel te zien en te doen. Maar er staat nog meer op de planning. We gaan vandaag naar Stellenbosch dat bekend staat om de prachtige wijngaarden. Maar ja, wijngaarden….klinkt nou niet bepaald als iets dat leuk is voor kinderen. Daarom hebben we een alternatief plan bedacht. Vandaag eerst naar een giraffenopvang en een leeuwenopvang. Morgen een fietstour langs de wijngaarden. Sportief dus. Van het stadje Stellenbosch hebben we zodoende vandaag echt totaal niets gezien. Wat we wel gezien hebben: heel veel dieren!

Vanmorgen nog 1 x ontbijten bij Vida e Caffe bij de Waterfront. Daarna alles inpakken en wegwezen. Met de bus op pad. Eerst naar de giraffeopvang.

We telden maar 3 giraffen en verder was het een opvang voor diverse andere dieren die in gevangenschap hebben geleefd en hier een rustplaats hebben gevonden. Vogels, apen, zebra’s enzovoort. Wat het bezoek extra leuk maakte was dat we 2 emmertjes met voer mee kregen. Zo lok je de dieren wel naar je toe natuurlijk. Dit leverde heel wat hilarische momenten op want Sepp was heel bang en Loek werd nog in zijn pet gepikt door een struisvogel. Het bleek dus wel dat Sepp terecht bang was voor die beesten!

Na The Giraffe House was het tijd voor de lunch. We hebben gegeten bij Potbelly Bakery. Super lekker! Ze staan bekend om de heerlijke taarten dus daar wilden we ook nog wel wat van proeven. Alex nam de cheesecake, de kinderen namen nog een milkshake en ik wilde de lemon meringue wel proberen en Sepp zou die delen met mij. Dat delen lukte niet erg, toen ik even niet oplette was er nog 1 armzalig stukje over. Erg lekker dus!

Vervolgens stond de leeuwenopvang op het programma. Van over de hele wereld worden hier leeuwen opgevangen die door mensen als huisdier zijn gehouden of die in een circus gevangen werden gehouden. Bij iedere “kooi” hingen borden met de namen en de levensverhalen van de dieren. Mooi dat ze hier een veilige en goede omgeving hebben om verder te leven. In deze opvang leven in totaal 30 leeuwen waarvan 6 witte leeuwen. Die witte leeuwen zijn eigenlijk een soort albino’s die in het wild vrijwel niet meer voorkomen. In gevangenschap worden ze helaas nog steeds gefokt in bijvoorbeeld Libanon waar dat nog niet verboden is.

Om 16 uur werden de leeuwen gevoerd. We wilden hier nog even op wachten. Per leeuw werden er zeker zo’n 5 à 6 hele kippen gevoerd. Dat hadden we na een minuutje of 10 wel gezien en toen besloten we naar het hotel te gaan.

img_1548.jpg

Het hotel is prachtig. We hebben heel gezellig een kamer met een tussendeur. In de avond gingen we uit eten in het restaurant van het hotel. De prijzen zijn hier totaal anders dan in Nederland. Het duurste hoofdgerecht kostte hier 205 Rand, dat is ongeveer €13,00. En dan heb je het echt over een top klasse restaurant met geweldige bediening, heerlijke wijn en dus fantastische eten! De kinderkaart is ook echt goed, het duurste gerecht voor de kinderen was 85 Rand, dus ongeveer €5,50. En daar heb je dan een heerlijke beef burger met frietjes voor. Heerlijk!

IMG_7479

Na een heel gezellige avond weer terug naar de kamer. Pas om 22 uur naar bed! Laat voor de kinderen. En dan te bedenken dat we morgen de hele dag gaan fietsen. Om 9 uur haalt onze gids ons op. We zijn weer heel benieuwd!