Dag 7 zondag 29 juli

Onze laatste dag in Spier hotel. Wat jammer dat we hier weg moeten want dit hotel is zo prachtig en de medewerkers zo gastvrij! In de ochtend hebben we genoten van het ontbijtbuffet, met name Loek kan er geen genoeg van krijgen. Hij blijft maar stapelen. Daarna koffers inpakken en we vroegen wat hulp met de bagage en daar kwam dan toch de langverwachte golfkar! Sepp, Loek en Finn gingen met de golfkar vol met bagage naar de auto.

IMG_7566

IMG_1661We vertrokken nog niet meteen van Spier Estate want we hadden eerst nog in de planning om een bezoek te brengen aan de Eagle Encounters, een opvanghuis voor roofvogels. Dit hoorde ook nog bij het landgoed. We waren er iets voor 11 uur en om 11 uur precies begon de roofvogelshow. De kinderen vonden dat maar matig interessant, alle info werd natuurlijk in het Engels gegeven en het was inderdaad niet een enorm spektakel, eerlijk is eerlijk. Maar we konden de vogels van dichtbij zien. Toch was het park zelf veel interessanter. Er liepen heel veel medewerkers rond en je mocht uilen vasthouden, leguanen, slangen en zelf een roofvogel. Dat leverde weer een hoop mooie plaatjes op!

IMG_1709.jpgIMG_1698.jpgIMG_1688.jpgIMG_1680.jpgIMG_1674.jpg

Ook mochten de dieren allemaal een valk vasthouden.

IMG_1731.jpgIMG_1715.jpgIMG_1702.jpgIMG_1706.jpg

En de uiltjes hebben we zelfs allemaal even vastgehouden!

IMG_1740.jpgIMG_1722.jpgIMG_1735.jpgIMG_1727.jpg

IMG_1737IMG_1739.jpg

Daarna gingen we naar Hermanus voor een Whale Watching Tour. We moesten ons om 14.30 uur melden want om 15 uur vertrok de tour. We waren er om 14 uur maar we moesten nog lunchen. We hebben ons eerst gemeld bij de whale watchers en daarna gingen we lunchen. De lunch duurde net iets te lang, Alex en de jongens hadden het gelukkig het eerste op zodat ze snel de reddingsvesten konden gaan passen. We waren precies op tijd klaar om aan boord te gaan.

De boot zat heel erg vol, 60 man in totaal. Maar op zich kon je de zee prima zien…nu nog de walvissen. We hebben ze gezien maar de afstand was nog best wel groot en het was ook moeilijk om ze te zien. Ze waren soms ook echt zo weer verdwenen. Maar als je ze dan eindelijk ziet dan is het zeker een indrukwekkend gezicht!

IMG_1747.jpg

IMG_1785.jpgIMG_1780.jpgIMG_1773.jpgIMG_1749.jpg

De tour duurde in totaal bijna 2 uur. Op de terugweg hadden Finn, Sepp en ikzelf het best wel zwaar….Pfffff……een klein beetje zeeziek werden we. Finn viel in slaap gelukkig maar het was niet het fijnste uur van deze vakantie….

We waren weer heelhuids aan wal. Op een steenworp afstand bevond zich onze lodge. The Whale Rock Lodge. We werden hartelijk ontvangen en naar onze kamers gebracht. Tot onze grote verassing hadden we 3 super grote ultra luxe kamers! Wow! We dachten echt: dit klopt toch niet, we hebben toch maar 2 kamers geboekt? Maar nee hoor, de hotelmedewerkers was er van overtuigd: dit was de juiste boeking. Prachtige kamers! Wat een ruimte! En ook zo mooi ingericht.

IMG_1790.jpgIMG_1789.jpg

IMG_1791.jpg

Voor het avondeten aten we bij The Burgundy in het dorp. Uiteten gaan is een luxe maar aan de andere kant wil je ook wel eens gewoon lekker even niet lang tafelen….dus na het hoofdgerecht gingen we linea recta naar huis. Natuurlijk wilden we weer dolgraag van alles posten en foto’s uploaden enzovoort maar de wifi was verassend sloom dus de Instagram posts lopen een beetje achter inmiddels. Wordt vervolgd!