Dag 18 Los Angeles Anaheim

Vandaag hadden we lekker uitgeslapen tot 8 uur. Het eerste wat op het programma stond was skypen met Marijke, Gillis en Mart. Die afspraak stond al sinds Marijke’s verjaardag op 8 augustus maar het bleek steeds maar onmogelijk om voor beiden een passend tijdstip te vinden. 9 uur tijdsverschil is lastig. Maar het is gelukt!

Na het skypen allemaal weer naar Perry’s waar we konden genieten van wederom een overvloedig ontbijt. De kinderen laten het zich prima smaken. Ze weten inmiddels prima wat ze willen bestellen.

Het ziet er niet uit maar wat hebben we hier goed ontbeten!
Het ziet er niet uit maar wat hebben we hier goed ontbeten!

In San Diego zagen we best veel zwervers. Met name Loek is daar gevoelig voor. Hij wil iedereen wat geven. Omdat we onze muffins bij het ontbijt niet meer op konden namen we dat mee in een box. We zetten 1 stap buiten en zien een zwerver. Loek meteen weer: “Mama, zullen we ons eten geven?” Superlief natuurlijk. Toch, als ik eerlijk ben wil ik liever niet dat de kinderen heel dichtbij komen. Misschien raar dat ik zo denk….

Toen op Naar Los Angeles. We hadden onze plannen verder niet kenbaar gemaakt aan de kinderen. Mette en Sepp zouden gaan shoppen met Alex om iets voor te bereiden voor mijn verjaardag en Loek en Finn zouden bij mij blijven en gaan zwemmen. Verder hadden we niet gezegd dat we stiekem van plan waren om vanavond naar Disney te gaan. Eenmaal ingecheckt bij Hilton Anaheim waren we blij dat we het pakketje met onze jassen weer terug kregen!

Pakket uit Las Vegas
Pakket uit Las Vegas

thumb_IMG_0533_1024

Toen we allemaal weer in het hotel waren gingen we lopend richting Disney. Enig zoekwerk via de TripAdvisor app bracht ons bij Coco’s Bakery waar we de kinderen hebben omgekocht. De deal was: gezond eten en als de borden leeg zijn gaan we naar Disney. Ik heb voor allemaal pasta besteld en een schaaltje “veggies”. Broccoli, wortels en bloemkool. De groenten gingen keurig op 🙂

Op naar Disneyland. We hebben een 3-Day hopper pass waarmee we in Disney en California Adventure mogen. We kwamen binnen bij Disney en konden alleen maar denken: “Wat verschrikkelijk druk!!!” Ongelooflijk. Niet te vergelijken met de Efteling. En het was al avond. Je zou toch denken dat het rustiger was. Maar nee hoor, het park bleek ook nog eens tot 24.00 uur open!

We zijn er!
We zijn er!
Even allemaal op de foto!
Even allemaal op de foto!

We wilden wat attracties bezoeken en ons oriënteren op hoe we morgen ons parkbezoek het beste aan konden pakken. Een goed plan denk ik want het was overweldigend! We hebben vanavond in ieder geval de Pirates of the Caribbean bezocht, de parade gezien en geracet in Autopia. En dan ben je zonder overdrijven echt zo een paar uur een verder!

De kleine zeemeermin - tijdens de parade
De kleine zeemeermin – tijdens de parade
Loek is klaar voor Autopia
Loek is klaar voor Autopia

Slopend gaan deze Disney dagen worden als je het mij vraagt! Ik verlang nu al terug naar de National Parks en de weidse landschappen van Utah 🙂 Maar de kids vinden het geweldig. Sepp zei nog: “Ik probeer heel hard al deze mensen te negeren maar ik word er door omringd.” Dat is echt helemaal waar. Even doorbijten dus.

Mainstream by night
Mainstream by night

Aan het einde van de dag waren de kids gesloopt. Mette en Loek vroegen of ik niet even een Uber kon regelen. Stelletje wijsneuzen. Dat hadden ze wel onthouden van Willemijn haar Uber-idee in Las Vegas. Dat was ook ideaal. In de rij bij Pirates of the Caribbean was ik zelf ook op dat idee gekomen en had op de Amerikaanse telefoon de app gedownload en een account aangemaakt. Geweldig. Een paar minuten later staat er een Uber taxi voor je neus en brengt je naar het hotel. Een ritje van nauwelijks 5 minuutjes maar Loek was al in slaap gevallen! Echt een heel goedkoop alternatief. De shuttlebus kost per $5,- per volwassene en $2,- voor een kind. Dit ritje kostte $7,49!

Aangekomen in het hotel gingen de kinderen meteen naar bed en ik ging samen met Sepp nog even informeren waarom er geen free wifi is. Moest ik Hilton member worden. Nou vooruit dan maar. Dat was gratis en de wifi kost $12,95 per dag. Ik ben en blijf een zuinige Zeeuw natuurlijk. Dus nu lekker gratis wifi zodat iedereen weer de blog kan lezen!

Morgen dus Disneyland & jarig zijn! Wordt dus een pittig dagje!