Dag 20 Disneyland en Los Angeles

De wekker vandaag op 7.00 uur gezet want we wilden toch nog ‘even’ naar Disneyland. Het ontbijt bestond daarom even uit een verplichte banaan voor iedereen, wat crackertjes en de overgebleven taartjes, cupcakes en bonbons die we gisteren al verrassing van het Hilton hadden gekregen. Lekker verantwoord weer.

Daarna met een Uber naar Disneyland. We wisten nu precies wat ons te doen stond: linea recta naar Indiana Jones. Een attractie waar normaal een enorme wachttijd voor is. We werden i.v.m. onze 3-Day pass al vroeg binnen gelaten maar pas om 9.00 uur ging de attractie open. Alsnog 15 minuten wachten maar we konden er daarna wel meteen in. Vervolgens konden we nog wat meer attracties doen omdat er overal nog een minimale wachttijd was. We deden in Disneyland na Indiana Jones nog een ritje in een boomstam (weer nat!) en een ritje in een trein. Daarna vonden we het wel tijd voor California Adventure.

In de boomstam attractie
In de boomstam attractie
thumb_IMG_0769_1024
Vanuit deze hoogte stortten de boomstambakjes omlaag!
Op de foto met Pocahontas
Op de foto met Pocahontas

Wat een geluk dat we gisterenavond ter compensatie van de gesloten Mickey Wheel attractie 3 Fastpasses hadden gekregen. Zo konden we direct naar de Cars attractie. De normale wachtrij was al opgelopen tot 60 minuten! Deze attractie was wel echt super leuk opgezet!

Sepp en ik bleven daarna nog even in de schaduw wachten op de 4 waaghalzen die zo nodig nog een keer de California Screamin’ wilden doen. Daarna eindelijk de Mickey Wheel met schommelende bootjes.

In de attractie Cars Radiator Sprins
In de attractie Cars Radiator Sprins
Carsland was erg mooi!
Carsland was erg mooi!
En nog even poseren allemaal
En nog even poseren allemaal
In de Mickey Wheel
In de Mickey Wheel
In de Mickey Wheel
In de Mickey Wheel
Uitzicht vanuit Mickey Wheel
Uitzicht vanuit Mickey Wheel

Toen vonden we het we genoeg geweest en verlieten we Disneyland definitief. Op naar Coco’s Bakery voor de lunch. Door niet in het park te eten hebben we vele euro’s bespaard! Daarna met een Uber naar het Hilton, bagage en auto opgehaald en op naar de wasserette. Het andere hotel in Los Angeles is in Redondo Beach en was nog zo’n 3 kwartier rijden. Ik moet altijd de Tom Tom regelen en Alex was vergeten dat we nog schone was moesten ophalen. Ik had het adres ingevoerd van de wasserette en dat was maar een ritje van 5 minuutjes. Alex rijdt er blind naar toe en vraagt zich vervolgens vertwijfeld af: “eh…zij we er al?” Hij was even vergeten dat we nog was gingen ophalen.

De weg naar Redondo Beach heb ik geslapen. Opeens waren we er. Weer een prachtig hotel met mooie kamers en best dichtbij het strand. Het kleine zwembadje ligt een paar stappen van onze kamer vandaan. De kinderen gingen meteen zwemmen en wij dronken even koffie op de kamer. Daarna was het tijd voor een kleine ontdekkingstocht. Wij zitten aan een haven en links heb je Redondo Beach en rechts Hermosa Beach. Vandaag zijn we via de haven langs talloze fish & chips tenten, sea food shops enzovoort naar het strand gewandeld.

Allemaal krabben en kreeften
Allemaal krabben en kreeften
Bij de pier van Redondo Beach
Bij de pier van Redondo Beach
Alex en Mette in Kings Harbor
Alex en Mette in Kings Harbor

Een strand vol getatoeëerde locals, koelboxen vol bier op het strand en je hoort meer Spaans dan Engels om je heen. Het strand was niet zo heel mooi. Finn en Sepp hadden geen zin om te zwemmen in de golven en gingen met de rugbybal spelen. Loek en Mette doken wel de zee in.

Zandkasteel bouwen
Zandkasteel bouwen
Rugby bal overgooien voor het huis van de Baywatch
Rugby bal overgooien voor het huis van de Baywatch
Loek en Mette in de oceaan
Loek en Mette in de oceaan

Geen mooi strand besloten wij, dus morgen gaan we de bekende stranden als Venice Beach en Santa Monica Beach maar eens opzoeken.

Vanavond lekker gegeten bij de Cheesecake Factory schuin tegenover het hotel. Wat een drukte! Valet Parking en heel veel wachtende mensen. Gelukkig hadden we binnen 20 minuten een tafeltje en we hebben heerlijk gegeten. Wat een enorme kaart om uit te kiezen. De dame die ons bediende vertelde dat er in totaal 240 gerechten op staan. Zelf vond ze het ook nogal ridicuul. Alex en ik praatten daar nog wat over na en Loek verstond maar de helft. Zegt hij: ” Waaaaaaaaaat, krijgen we 240 gerechten, dan staat hier straks de hele tafel vol!”

Na het eten weer direct naar bed. Het was weer een hele volle dag. Morgen maar eens kijken of we een mooier strand kunnen vinden en het Hollywood Sign kunnen zien.