Dag 12 – Maandag 14 augustus – Platja Aguila

Onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat. Je hebt het gevoel dat je soms helemaal niks doet. Maar ja, dat is natuurlijk ook wel een beetje het doel van vakantie.

Vandaag weer lekker uitgeslapen en het ritueel van broodjes halen, doeken ophangen tegen de zon, koffie zetten, tafel dekken, opruimen en afwassen kon weer beginnen. Dagelijkse vakantie routine. Mette ging vervolgens naar de winkel om tekenspulletjes te kopen, Finn en Loek gingen naar het zwembad en Sepp was echt oververmoeid en ging weer even terug zijn bed in. Alex deed een nieuwe poging om lekker een rondje te gaan fietsen. Dat werd een heel geslaagd rondje. Hier wat foto’s van onderweg.


Voor Trudy even tijd om de blog bij te werken. Niet altijd even veel zin in maar wel leuk voor later… en de kinderen blijven er ook naar vragen: heb je de blog al geschreven mama/Trudy?

Nadat Alex terug was hebben we alles weer ingepakt om weer op zoek te gaan naar een idyllisch baaitje voor meer snorkel- en zwemplezier. We gingen weer richting het zuiden omdat je richting het Noorden bij massatoerisme plaatsen komt als Salou. Eerst weer even een stop bij de Lidl voor de nodige proviand.

Nu hadden we Cala de l’Aliga op het oog. Via een afgelegen weg kwamen we bij een paadje dat naar beneden leidde. Schitterend! Een baai die echt paradijselijk was geweest als daar niet een heel stel kerels potsierlijk in hun blote togus lagen te zonnen. De kinderen waren daar allerminst gelukkig mee uiteraard! Daarom, zo ontzettend jammer van de mooie plek, toch terug naar de auto.

Helaas te veel bloot op deze plek
Na wat speurwerk kwamen we bij Platja Aguila. Een wat minder idyllisch plekje misschien maar hier tenminste geen blote piemels.


Hier kon weer volop gesnorkeld en geklommen worden! Zo zag dat er onder water uit:


En na het geklim is het ook best leuk om een soort toverdrank te brouwen.

Na weer een lekkere stranddag weer via de Lidl om het avondeten op te halen. Het werd een allegaartje van magnetron maaltijden en salade.

Tijdens het eten begon Trudy haar grote teen te gloeien als een malle. Gisteren had Trudy zich al gestoten aan een rots in de zee maar Loek die dichtbij zwom en onderwater keek met een duikbril gilde in paniek: zeeegels mama, je staat erop, wegwezen! Die dag deed het wel pijn maar niet heel erg… maar vandaag…

Dus vanavond toch maar even naar de dokter. Er zat niets in de teen maar de teen was behoorlijk ontstoken. Naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakte door bacterieen die zee-egels bij zich dragen blijkbaar. Meteen behandeld met een crème en morgen een antibiotica kuurtje ophalen. Twee tot drie dagen niet zwemmen, in ieder geval echt niet in het zwembad! Nu even een ibuprofen en een beetje nachtrust en dan komt het allemaal helemaal goed.