Dag 15 – Donderdag 17 augustus – pechdag maar gezellige avond

Wat een dag….

Onze dag begon heel rustig. Alex had de wekker vroeg gezet om in de ochtend een rondje te gaan fietsen. De rest sliep uit, zat wat op de iPad te spelen en we bereidde het ontbijt. Alex zijn fietsroute verliep voorspoedig maar de route was niet heel bijzonder mooi.


Na het ontbijt was het plan dat de kinderen eerst wat zouden gaan zwemmen en rond half 1 zouden we via de bekende route (via de Lidl) weer naar het strand gaan. Dit keer wilden we naar het strand van Trudy’s verjaardag. Een leuk strand maar Alex had er toen ivm zijn hoofdpijn niet veel van meegekregen. Het liep allemaal echter heel anders.

Mette ging niet mee zwemmen maar ging slapen in haar kamer. Ze voelde zich niet lekker. Sepp, Loek en Finn gingen zwemmen. Na een tijdje kwam Sepp huilend terug vrijwel direct gevolgd door de andere jongens. Hij had een afgebroken tand door een botsing met Loek zijn knie onder water. Dat was schrikken! Na nadere inspectie bleken zijn twee voortanden en een ondertand afgebroken + nog twee melktanden (maar dat laatste was natuurlijk niet zo erg).


Nou, wat nu te doen? Naar een tandarts gaan leek ons het meest verstandig. Eerst even contact gelegd met onze eigen tandarts die aangaf dat hij het prima kon maken en dat het alleen even afgelakt moest worden. Uiteindelijk na veel omzwervingen hadden we het voor elkaar gekregen dat Sepp ’s avonds om 18.30 uur bij een tandarts terecht kon. Tijdens de hele speurtocht naar een tandarts had Mette even flink overgegeven en lag haar hele ontbijt van Honeyballs met melk (haar favo cornflakes) op de stoep bij de tandarts… Je kunt er maar van af zijn.

Gelukkig had Sepp niet echt pijn en gingen we maar weer terug naar de camping om wat te eten en te zwemmen. Eerst hebben we (terwijl Mette nog wat lag te rusten) een spelletje vakantielanden kwartet gedaan.


Mette knapte na wat slaap en een broodje ook weer helemaal op en zwom gezellig mee. Inmiddels kwamen er van vrienden en familie verontruste appjes binnen over de aanslag in Barcelona.


Om 18.30 uur was het tandarts tijd. Na uitgebreid overleg en advies over en weer toch maar besloten om het hele setje van 3 blijvende tanden volledig te laten herstellen. Sepp was ongelooflijk nerveus maar wilde ook graag van die rare gekartelde tanden af natuurlijk.

Ruim twee uur later stapte hij weer met een prachtig gebit naar buiten. Een hele opluchting.

Toen was het om 20.30 uur dus nog de vraag wat er gegeten moest gaan worden. We hadden geen van alleen echt veel honger na alle consternatie. Daarom bij een foodtruck op de camping even een verse crêpe, broodje en smoothie genuttigd.


De avond hebben we afgesloten met de gezinseditie van het spelletje Vertellis en dansten de kinderen nog de Macarena die ze vandaag in het zwembad hadden geleerd.


Zo werd het toch nog een hele mooie avond. En best laat…