Dag 18 – Zondag 20 augustus – Montjuïc en Parc Güell

Onze eerste hele dag Barcelona! De originele planning was om vandaag Camp Nou te bezoeken maar we kregen een bericht van de site waar we de kaartjes hadden geboekt dat er vandaag een wedstrijd zou zijn en dus was geen toegang voor bezoekers. Daarom moest er een nieuw plan komen.

We wilden graag Parc Guell gaan bezoeken en met de stoeltjeslift de berg Montjuic op. Maar we startten de dag met een ongelooflijk ongezond typisch Spaans ontbijt: churros met chocolate. Churros zijn een soort gefrituurde deegstaven die je in gesmolten chocolade doopt. We hebben er alle zes heerlijk van gesmuld en we hebben er ook een paar bikini’s bijgegeten. Want zo heet een tosti hier. Best grappig.

Lekker churros eten

Hand in hand door Barcelona

Na dit overheerlijke ontbijt gingen we met de metro naar Montjuic waar we met de stoeltjeslift omhoog gingen. Wat een uitzicht! Boven op de top kun je het kasteel van Montjuic bezoeken maar dat hebben we niet gedaan. We hebben er omheen gelopen en genoten van het geweldige uitzicht op de haven. Omdat het zondag is was er niet veel bedrijvigheid maar dat maakt het uitzicht niet minder. De cruiseschepen, de containerschepen…. super om te zien.

Die bewolking was best fijn!

Wandeling rond het kasteel
Panoram van de haven

In de stoeltjeslift omhoog
Broer en zus hand in hand

Daarna weer met de stoeltjeslift naar beneden. Het was tijd voor de lunch en tijd voor een kleine siësta. We bezochten voor het eerst het restaurantje dat onder ons appartement zit. Dat hebben we vast niet voor het laatst gedaan!

We genoten hier van pinchos. Een pincho is een hapje, vaak op een stukje brood op een stokje. De pinchos stonden al klaar op de bar en kun je mocht ze gewoon zelf pakken. Als je uitgegeten bent worden het aantal stokjes geteld en afgerekend. Er zijn verschillende stokjes, die staan dan ook weer voor een ander bedrag. Wat leuk en wat lekker! Finn hield het echter maar bij twee croissants met ham en kaas want de rest zag er iets te avontuurlijk uit. Ook Sepp en Loek kozen voor wat gebakken aardappelen en eieren maar alles was echt heerlijk en niet duur!

Na de lunch dus op naar het zwembad. Dat bleek best een klein badje te zijn. Maar we mét een mooi uitzicht en er was WiFi dus wat is er nu lekkerder dan met je iPad op een zonnebed even te chillen? 😎


Na deze middagbreak was het tijd om naar Parc Guell te gaan. We hadden kaartjes voor 18.00 uur. Hup weer met de metro. Uitstappen en de berg op! Hoera voor de roltrappen. Die waren er 20 jaar geleden bij mijn weten echt nog niet toen in met Willemijn de stad bezocht.


Toen we in het park aankwamen moesten we naar het entree gedeelte. Ook zoiets. Twintig jaar geleden was het hele park vrij toegankelijk! Maar goed, we hebben keurig betaald en hebben de highlights van het park bewonderd.


Daarna weer terug naar de metro en terug naar het appartement. We vonden het restaurant onder het apartement vanmiddag echt een ontdekking dus daar wilden we best nog een keer naar toe. Even een beetje opfrissen en dan lekker eten.

Vanavond werd er nog even een extra dimensie aan toegevoegd: een wedstrijd van Barcelona op 700 meter afstand van het restaurant die live te zien én te horen was in het restaurant. Dat was eigenlijk wel heel erg leuk!

Mette en Trudy vonden de wedstrijd eerst nogal irritant

Lekker wat hapjes gegeten en terug naar bed naar ons apartement. Wat is zo’n dag toch extreem vermoeiend. Allemaal lekker zo vroeg mogelijk naar bed want morgen hebben we ook een super druk programma! Naar Sagrada Familia én naar Camp Nou!