Dag 3 en 4 – Europark en Mette en Finn ophalen

Dag 3 – Zaterdag 5 augustus

 

Deze hele dag stond in het teken van Europapark. Omdat de attractie Voletarium nieuw is zijn er steeds enorme wachttijden. Als hotelgast mag je eerder het park op en daarom hebben dat half uurtje eerder gebruikt om naar Voletarium te haasten. We liepen eerst helemaal verkeerd want bepaalde delen van het park waren nog afgesloten. Voordat we doorhadden hoe we er moesten komen was het al bijna 9 uur en opende et park al voor andere bezoekers. Maar gelukkig viel de wachttijd nog mee. We hebben 20 minuten gewacht en het was inderdaad een topattractie. Het deed heel erg denken aan Soarin in Disney. Je zit in een stoeltje en je vliegt als het ware over mooie delen van Europa. Het gevoel van vliegen is echt heel bijzonder!

Deze dag hebben we nog veel meer leuke attracties bezocht na het ontbijt. Na Voletarium moesten we namelijk haasten om nog op tijd terug te zijn voor het ontbijt in ons hotel. Maar gelukkig hadden we het gered!

Toen ging Alex op de fiets naar Teningen om de auto op te halen en gingen wij nog even lekker relaxen in de kamer. Binnen een uurtje was Alex weer terug en konden we een hele lijst afwerken van attracties die we wilden zien. Poseidon, Arthur, Matterhorn Express, Alpenexpress, in een boomstam varen…noem maar op! Een heel drukke dag!

Het was zo weer avond! Niet normaal hoe snel de tijd gaat. Dus even nog opfrissen in het hotel en daarna lekker uit eten in het Spaanse themarestaurant. Aan tafel werden de heerlijkste stukken vlees voor je afgesneden. Spareribs, biefstuk, kip….het was echt smullen!

We waren echt doodmoe van deze dag. Zoals Loek al zei: “Weet je waar ik zin in heb? “Slapen!”.

 

Dag 4 – Zondag 6 augustus

 

Vandaag zouden we Mette en Finn ophalen in Mulhouse maar die afspraak was niet helemaal handig gemaakt. Alex ging uit van ophalen in de ochtend maar Marcel & Wendy gingen uit van de avond. En daar ging het dus mis met de planning…..

Omdat wij op zondag dachten te arriveren bij onze bed & breakfast in Frankrijk moesten we een noodplan bedenken. Want dat was vanaf Mulhouse nog 5 uur rijden! Dat gingen we niet redden. Dus in de wachtrij van de gigantisch enge Wodan besloten we dan ook: we boeken wel een hotel.

Best even balen want de gereserveerde b&b kon niet meer geannuleerd worden.

De hele zondag hebben wij zodoende nog doorgebracht in Europapark. Om 18.45 uur hebben we elkaar weer ontmoet bij de Mc Donalds in Mulhouse. Yes! Eindelijk weer herenigd! Even een snelle hap en dan door! Om 21.30 zijn we gestopt in Besancon en hebben daar 3 kamers in een budget Ibis hotel geboekt. Het was een beetje behelpen maar we hebben prima geslapen en we hebben er ons dus letterlijk en figuurlijk bij neergelegd dat het allemaal net even ander liep dan gepland.