Heenreis en eerste dag Europapark

Dag 1 – Donderdag 3 augustus

Op pad naar Europapark! De eerste overnachting hadden we een hotel geboekt dichtbij het park. Het was circa 6 uur rijden en de reis verliep voorspoedig op 1 ding na. We kregen op het dashboard een melding van een motorstoring en er bleef een lampje branden! Niet zo prettig. Wat moesten we daar nu weer mee?!

Eerst maar eens naar ons hotel.Hotel Beller in Kenzingen had een rustdag en wij moesten met een pincode de sleutel uit een kluisje halen. Dat ging goed. We hadden een soort mini-appartement met 2 kamers. Er lagen snoepjes klaar en oordopjes. Maar Loek en Sepp zagen de oordopjes ook voor snoepjes aan en die bleken “kapot vies” en werden snel uitgespuugd in de badkamer.

Die avond hadden we ons voorgenomen om een lekkere schnitzel te gaan eten. Dat lukte prima! We hebben gegeten bij Scheidels Restaurant. Heerlijke schnitzels en lekkere friet. Toen terug naar het hotel voor wat een vrij onrustige nacht zou worden. Warm en vrij lawaaierig en dan ook in het achterhoofd dat er iets aan de hand is met de auto….niet zo fijn. Inmiddels hadden we al besloten de volgende dag naar een nabijgelegen garage te gaan. We wilden de gok niet wagen om met een dergelijke melding gewoon door te gaan rijden naar Spanje!

Dag 2. Vrijdag 4 augustus

Er stond een lekker ontbijt klaar en na het ontbijt zijn we direct vertrokken op zoek naar een garage die bekend was met Ford. Er was er eentje in het dorp Kenzingen maar die bleek dicht. Gelukkig hadden ze nog wel heel sympathiek op het briefje vermeld waar we dan wel terecht konden. Daarom nog iets verder rijden naar het dorp Teningen waar waar we bij een enorme Ford garage terecht kwamen. Dan ben je toch al snel bang dat je serieus je portemonnee moet trekken maar dat viel uiteindelijk ontzettend mee. De monteur las de auto uit en deelde direct mee dat het niks ernstigs was. Hij kon het de volgende dag repareren. Dan had hij alle onderdelen in huis. We gingen dus eerst naar Europapark inchecken in ons hotel en vervolgens bracht Alex de auto terug naar Teningen en fietste met de wielrenfiets de 17 kilometer terug naar Europapark. Dat ging prima!

We sliepen in hotel Bell Rock, helemaal in een soort maritieme sfeer. Erg mooi. De kamer was leuk, want het stapelbed bestond uit een soort bootjes die boven elkaar hingen.

Toen konden we eindelijk aan ons Europapark avontuur beginnen. Wat een enorm en vooral ook overweldigend park! We wisten niet zo goed wat we konden verwachten en gingen eigenlijk lukraak wat attracties bezoeken. De wachttijden vielen nog best wel mee. Alex en Loek waagden zich meteen aan een aantal heftige attracties! Samen hebben we een nat pak gehaald in de Atlantica Supersplash.

Aan het einde van de middag hadden we ook wel ontzettend veel zin om even naar het zwembad te gaan. Heerlijk om even op te frissen. Heerlijk wijntje bij de rand van het zwembad….zo hoort vakantie te zijn J

In de avond aten we in het buffetrestaurant van het hotel. Prima kwaliteit, erg veel keuze!
Daarna een heerlijk rustige en ook koele nacht gehad in onze kamer met airco. Een hele verbetering te opzichte van de nacht ervoor.