Vrijdag 19 juli Trogir

De laatste dag voorlopig in Slovenië. Vandaag gaan we een heel eind zuidelijker, op naar Trogir. Best wel weer een behoorlijke rit, bijna 5 uur rijden. Bij de plaatselijke supermarkt en bakker hebben we brood en beleg gehaald en ontbeten in ons appartement. Meteen de broodjes voor vanmiddag gesmeerd en op pad!

De reis ging heel voorspoedig, we reden echt door een heel mooi landschap. In Slovenië genoten van een heel groen landschap en in Kroatië reden we door een berglandschap en langs de kust. Vlak voor Trogir maakten we nog een korte fotostop.

Toen we in Trogir aankwamen moesten we alles uit de auto laden en de binnenstad insjouwen want de binnenstad is helemaal autovrij. We werden heel gastvrij ontvangen door de eigenaresse van de appartementen. De kinderen hebben een volledig appartement met keuken benden met een heel leuk zitje in de ommuurde stadstuin. Wij hebben een kamer helemaal boven in het gebouw.

Nadat we alle bagage in de kamers hadden geïnstalleerd en de auto op een parking hadden geparkeerd met een vergunning van de gastvrouw was het tijd om boodschappen te doen. Voor zowel het ontbijt en de lunch van morgen hebben we alvast wat ingeslagen en vanavond hebben in het appartement een macaroni in elkaar geflanst. Uiteten zagen we qua kosten niet zo zitten. Het is hier super sfeervol met de meest prachtige en leuke restaurantjes maar de prijzen zijn er ook naar.

Na het best late diner (pas 19.30 uur gingen we aan tafel) in ons stadstuintje gingen we door de stad wandelen. Eerst richting haven waar we naar het Kamerlengo fort gingen.

Na het beklimmen van een hele steile trap hadden we een schitterend uitzicht over Trogir. Een heel sfeervol plaatsje.

Voor de oplettende kijker: Mette heeft hier de 3e outfit van vandaag aan. Vraag me niet hoe dat zit, ik snap het ook niet….

Daarna door de stad naar huis gelopen en bij “Bella” een ijsje gekocht en dat vervolgens bij ons huisje opgegeten. Wat een geweldig lekker ijs! Ik had de smaak speculaas – lemon. Nog nooit zo’n lekkere smaak ijs gehad!

Voor morgen hebben we ook een leuk plan. We gaan met een bootje varen naar “The Blue Lagoon” en “The White Lagoon”. Lekker zwemmen en snorkelen. We hebben er zin in!

3 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s