Zaterdag 20 juli – Eilanden boottocht vanuit Trogir

We hebben heerlijk geslapen in ons stadsappartement met onontbeerlijke airco! Vanmorgen ontbeten in de tuin en als een razende naar de haven want om 9 uur hadden we een boottocht geboekt met 4 verschillende stops. Maar jemig, slechte voorbereiding van ons! We hebben de spullen nog verdeeld liggen over 2 appartementen en hadden vooraf nog niks ingepakt. Echt mega stom! We kwamen er op de boot achter dat we alle chips en lekkers vergeten waren maar we hadden gelukkig wel gewoon alle broodjes meegenomen en flessen drinken. Maar nog veel stommer: we waren de handdoeken vergeten! Daar was ik toch even behoorlijk chagrijnig van. Maar ja, wat kun je er aan doen….helemaal niks. Even een stukje snorkelen helpt wel gelukkig.

We hebben van 9 tot 17 uur gevaren, gezwommen en gesnorkeld. Heerlijk.

Lekker chillen op de boot

Het programma van de dag stond als volgt online beschreven bij de travel agent Trogir Travel:

  • White Lagoon Island Drvenik Mali – Beautiful sand bay perfect for snorkeling
  • Visit Island Drvenik Veli – Small isolated fisherman village, relaxing and swimming
  • Swimming Blue Lagoon – Most famous bay in area
  • Island Solta Village Maslinica – Beautiful small town on island Šolta where you can have a lunch

In The White Lagoon begonnen we met snorkelen (die we gelukkig dus niet vergeten waren). Loek is altijd wat angstig met snorkelen maar omdat we nu in Nederland een snorkelmasker voor hem hadden gekocht ging het perfect. Ik had sinds Thailand (ongeveer 15 jaar geleden) ook niet meer gesnorkeld omdat ik steeds oorproblemen kreeg zodra ik onder water ging. Maar nu hebben Sepp en ik siliconen oordopjes gekocht en nu gaat het perfect. Echt genieten dus!

Op het eiland Drvenik Mali hebben koffie gedronken en een korte wandeling naar de kerk gemaakt.

Best wel gek dat het alleen in de zomer echt bewoond wordt. Er zijn slechts 5 huizen permanent bewoond. Het ligt ook echt geïsoleerd, alles moet per ferry worden aangevoerd vanuit Trogir.

Daarna gingen we naar het eiland Solta waar we aanmeerden in de haven van Maslinica. Daar lagen een paar mooie bootjes in de haven. Loek heeft er nog een leuke pet gekocht, Finn een armbandje en ikzelf 1 schamele handdoek voor het hele gezin. Omdat we zelf lunch meegenomen hadden hebben we hier alleen milkshakes gedronken en lekker in de schaduw gezeten.

Daarna gingen we naar The Blue Lagoon. We waren niet de enigen. Maar volgens Jozef, onze schipper, was het eigenlijk heel rustig. We hadden er ook totaal geen last van want we konden heerlijk snorkelen. We hadden waterschoenen aan want je kan echt nergens behoorlijk staan, heel veel rotsen en je moest ook enorm oppassen voor zee-egels.

Alex zijn finest hour

Om half 5 kondigde Jozef aan dat we terug moesten gaan. Niet normaal hoe snel de dag omvliegt! We raceten met de boot terug. Om de terugweg was er flink wat golfslag. Een behoorijke “bumpy boat” dus.

Weer aan land doken de kinderen op de eerste de beste zonnebrillenkraam en sjouwde Alex de bagage terug naar huis om Tour de France te kunnen luisteren. Bij thuiskomst allemaal lekker douchen en vervolgens moesten er nog boodschappen gedaan worden voor het eten. Omdat de gastvrouw nog onze paspoorten nodig had kwamen we er achter dat we die in de auto hadden laten liggen. Ik ben daarom snel naar de parking gelopen en passeerde een snackbar die wel redelijk geprijsd leek. Dus bedacht ik me dat ik dat koken wel over kon slaan. Nadat ik de gastvrouw de paspoorten had overhandigd vertelde ik het snackbar idee aan Alex en die vond het helemaal prima. Dus wij samen naar de snackbar voor een dikke vette bestelling, letterlijk en figuurlijk.

 

Na het eten relaxen en natuurlijk nog even het stadje in voor een korte wandeling en een lekker ijsje! Trogir was prachtig, mede dankzij ons mooie centrale stadsappartement.

4 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s