Woensdag 24 juli naar Brač

Als je op de kaart kijkt dat liggen de eiland Brač (waar we vandaag naar toegaan) en Peljesac heel dichtbij elkaar. Maar jemig, wat ben je lang onderweg met dat eilandhoppen!

Na ons ontbijt in Peljesac waren we best blij dat we ons gigantische stink badkamer konden verlaten. Ook de wifi was knap beroerd dus we waren wel weer toe aan iets nieuws. Ik had me verdiept in de route naar Brač en via Whatsapp contact gehad met onze nieuwe gastvrouw ter plaatse, Vinka. Ik dacht mijn plan klaar te hebben om de ferry naar Ploce te gaan, en dan te rijden naar Makarska om vervolgens van daaruit weer met de ferry naar Sumartin te gaan. Maar zij raadde me de ferry van Makarska af. Die was superklein en je kon soms niet mee en dan sta je daar maar te wachten. Dus adviseerde ze weer naar Split te rijden en dan de ferry naar Supetar te nemen. Zo gezegd zo gedaan.

Supertar, direct al zo mooi bij aankomst (foto TUI)
Alex en Mette op de ferry
Die schermpjes….heel verslavend
Split bij het verlaten van de haven

Maar wat een reis weer. We vertrokken om 10 uur vanaf ons hotel en om 15.00 uur reden we de ferry op. Om 16.40 uur waren we in ons appartement waar we heel hartelijk verwelkomd werden door Vinka en Dragan, een wat ouder echtpaar dat 4 appartementen boven en naast hun huis verhuurd. Super netjes, kraakhelder, een mooie tuin en alle voorzieningen op loopafstand. Hier gaan we ons wel vermaken de komende dagen. We slapen hier 5 nachten.

Nadat we alle bagage naar boven hadden gesjouwd deden Alex en ik wat boodschappen voor het ontbijt en het avondeten. Het was wat behelpen, we hebben 2 appartementen met iedere 2 kookplaten. Gedoe zeg, maar het is gelukt. Onze tweede zelfgekookte maaltijd van deze week, gebakken aardappels, sperziebonen en gekruid gehakt op een stokje ging er prima in. We hebben gegeten in de tuin, heerlijke temperatuur.

Loek en chocoladeijs….

 

Daarna gingen we het plaatsje Bol verkennen. De kinderen hadden werkelijk de hele dag niks anders gedaan dan op hun scherm turen. O ja, ze hadden de tafel gedekt en afgeruimd, maar dat was dan ook de enige actie van de hele dag. Daarom nu de hoogste tijd voor een wandeling. En als ze een ijsje in het vooruitzicht wordt gesteld dan is het nog wel te doen.

We wandelen naar beneden naar de boulevard van Bol. Een super gezellige plaats. Heel sfeervol. Straatmuzikanten, veel leuke kleine shops, terrassen en ijssalons!

Loek en Finn hebben nog voetbalpakjes gekocht en Alex nog een zonnebril want die was vanmiddag in de Adriatische zee beland nadat hij zijn pet wilde afzetten, al leunend over de railing van de ferry, en de zonnebril nog op de pet bleek te zitten. Die tuimelde de zee in…

Na een korte wandeling weer terug naar boven naar ons appartement. Eindelijk, met betere wifi, de blog bijwerken en naar bed. Morgen verder Bol en Brač ontdekken!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s